AnnonceLuk annonce
Flere koncerter på programmet

16-05-2021

Til november får Kino Den Blå Engel besøg af bandet Tørfisk samt Julie Berthelsen, der holder julekoncert. 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I november får Kino Den Blå Engel besøg af både Julie Berthelsen pg Tørfisk. Den 19. november er  Julie Berthelsen klar med julekoncerten Nordstjernen, og den 26. november kigger Tørfisk forbi den hyggelige biograf i Vænget i Kalundborg.

Ovenpå et noget anderledes 2020 hvor Juletourneen blev afbrudt midtvejs, ser Julie Berthelsen og orkestret frem til en forhåbentlig hel tourne i november og december.  Sangerinden kommer med sine fem dygtige musikere, og spreder julestemning i et stort akustisk set up af rytme, kor, blæsere, guitar, klaver og kontrabas og med sange på både dansk, grønlandsk og engelsk.  Der snakkes, hygges og jules, og håbet er, at alle får en smule julelys i øjnene og gode minder med hjem fra koncerten. 

Det dejlige er, at alle julesange – kendte som mindre kendte – betyder noget særligt for hver og én person på en forskellig måde. Der er forskellige favoritter og dertil hørende minder hos alle. Vi elsker at prøve at give dem en ny oplevelse af en given julesang hvert år. Det er en kæmpe fornøjelse at se og mærke energierne og følelserne, som julesangene skaber og spreder. Jeg ved ikke noget bedre end juletid og julesange. Derfor glæder jeg mig altid ekstra meget til at komme ud og spille mine julekoncerter, især i år,” siger Julie Berthelsen.

40 års jubilæum

Tørfisk har i 40 år, turneret rundt i det ganske danske land oveni købet med helt samme besætning, som da det hele startede i 1981. Gruppen har altså i år 40-års jubilæum, og det har de tænkt sig at fejre ved at tage hul på deres jubilæums-koncerter. Gruppen har skrevet og indøvet nye sange, og de håber, at publikum vil tage godt imod de nye sange: ”Men fortvivl ikke, der er også stadig plads til de gode gamle sange,” fortæller bandet.

Siden 1981 har Tørfisk leveret soundtracket til Vestjylland, og hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. Koncerterne krydres med røverhistorier og underholdning på topplan. Altid med stor spilleglæde, glimt i øjet og en typisk vestjysk charme. De forstår at komme ud over scenekanten, og berøre hverdagsemner, som skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre. Måske sidder man lige i skudlinjen – men kvartetten forstår at drille fra scenen på en god og sober måde. 

Med en masse erfaring fra den danske musikscene og med 19 CD’er, 2 DVD-udgivelser, en del kassettebånd og LP’er i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet. 

Billetter til begge koncerter kan købes i Kino Den Blå Engel eller på deres hjemmeside. Billetsalget er startet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0