AnnonceLuk annonce
Populær præst vender tilbage

07-05-2021

Birgitte Saltorp ved Den Danske Kirke i Vancouver, Canana i 2017. Kirken fik kirkeklokken foræret i slut 80’erne fra Birgitte Saltorps barndomskirke i Danmark. Privatfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Menighedsrådene i det nye Nyvang-Tømmerup Pastorat har netop valgt Birgitte Saltorp til at være præst sammen med Karina Lynge. De to er begge præster i pastoratet, men i hverdagen vil man, til at begynde med, nok mest stifte bekendtskab med Birgitte Saltorp, som nu kommer tilbage til Kalundborg.

Birgitte Saltorp fortæller, at hun glæder sig til at arbejde i sine to gamle sogne igen: ”Det er et bevidst valg fra min side. Siden årtusindskiftet har det været sådan, at Tømmerup-præsten (til at begynde med: jeg) aflastede præsten i Nyvangskirken, og nu har biskoppen altså lavet et administrativt fællesskab, som gerne skal føre til en masse godt samarbejde. Der er virkelig forskel på sognene, men forhåbentlig vil alle kunne få stor glæde af, at vi trækker på samme hammel,” fortæller Birgitte Saltorp, og fortsætter: ”Den korte version af, hvad jeg har lavet, siden jeg rejste fra Tømmerup i 2004 er, at jeg har været højskolelærer i nogle år, derefter har jeg været fem år i Vancouver, Canada, hvor jeg var præst i Den danske Kirke. Siden jeg kom hjem, i 2017, har biskoppen ladet mig passe nogle lange præstevikariater, men nu kom den rigtige stilling, og så søgte jeg den.”

Et fint menneske, der kender sognet

Også formand for Nyvangs Sogns Menighedsråd, Klaus Vig Ødegaard, er glad for, at Birgitte Saltorp kommer tilbage til sognet som præst.

”Vi har jo egentlig ansat to præster, Karina og Birgitte. De er begge to præster i både Tømmerup Kirke og Nyvangskirken. Men Birgitte kommer til at bo i præsteboligen tilhørende Nyvangskirken. Vi er meget glade for, at får Birgitte herud. Hun kender sognet, og hun har været her før. Hun har derudover nogle kompetencer, som vi har meget brug for i begge sogne, og er et behageligt menneske med et dejligt syn på sine medmennesker,” fortæller Klaus Vig Ødegaard.

Birgitte Saltorp begynder den 1. juni, og henover sommeren vil menighedsråd, præster og personale se på, hvad der skal i gang i efteråret i sognet. 

”Vær ikke bange for at komme indenfor. Vi prøver, nogle gange stille og roligt, andre gange i spring, at komme med et bud på fremtidens Folkekirke, og vi håber, at mange vil være med,” slutter den nye præst i Nyvang-Tømmerup Pastorat.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0