AnnonceLuk annonce
80 år og stadig meget aktiv

03-05-2021

Jens Anker Larsen runder i dag 80 år. Her er han fotograferet med sin mountainbike som han stadigvæk kører mange ture på. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Jens Anker Larsen kan i dag fejre sin 80-års fødselsdag, en dag hvor mange kom forbi for at sige tillykke til en meget aktiv mand, som bl.a. har været med til at starte Kalundborg Cykle Club og Kalundborg Kørerforening.

Jens Anker Larsen var med til at stifte Kalundborg Cykle Club, tilbage i 1959, og Kalundborg Kørerforening i 1978. I dag runder Jens Anker Larsen 80 år og er stadig meget aktiv, både på sin mountainbike og med sine heste og hestevogne.

De fleste vil blive lidt forpustet hvis de skulle nå lige så meget som Jens Anker har nået i sit liv. Ud over at han var med til at starte den lokale cykle Klub, så var han også med i bestyrelsen i 27 år, heraf de 16 som formand, og han er nu klubbens ældste medlem og kører stadig på mountainbike.

”Forleden var jeg en tur i Jyderupskovene og i lørdags cyklede jeg en tur til Ordrup i Odsherred, og så hentede Kirsten mig (Jens Ankers mangeårige hustru), og det var for hun også kunne få en tur ud af det,” fortæller Jens Anker, og fortsætter, ”jeg havde valgt den allerstørste bakke og køre op af, jeg havde lige glemt at den var så stor.”

En af Jens Ankers andre store interesser er heste og hestevogne. I mange år var det ham som kørte julemanden gennem Kordilgade og han har kørt med rigtigt mange brudepar i den flotte lukkede karet.

Interessen for kørsel med hestevogne fik i 1978 Jens Anker til at starte Kalundborg Kørerforening. 80-års fødselaren har stadig heste på landejendommen i Istebjerg og hele 22 hestevogne står i garagen.

Og når det ikke er gang i mountainbike og heste, så er det børn, børnebørn og oldebørn som har den store interesse.

Det er ikke kun i Jens Anker Larsens fritid der har været fart på, i 1978 åbnede han, sammen med hustruen Kirsten, JA Service på Holbækvej, hvor der i mange år blev solgt og repareret havemaskiner.

Mange af de gode venner fra især Kalundborg Cykle Club kiggede forbi Jens Anker mandag formiddag for at ønske tillykke med den runde dag, og 80-års fødselaren er stadig frisk og har sit gode humør.

”Jeg har lige været til tjek på Næstved Sygehus og de siger jeg har det godt,” griner Jens Anker.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0