AnnonceLuk annonce
Kommunen mangler sygeplejersker

28-04-2021

Af Jens Nielsen

Et godt arbejdsmiljø, masser af skøn natur og mulighed for efteruddannelse, er nogle af de parametre som Kalundborg Kommune lokker med. De mangler nemlig lige nu flere sygeplejersker, social og sundhedshjælpere og -assistenter.

Alle kommuner mangler både sygeplejersker, social og sundhedshjælpere og -assistenter. Det er blevet en eftertragtet arbejdskraft. Derfor er der også kamp om at få fat i de gode medarbejdere.

I Kalundborg Kommune mangler der lige nu personale i den udekørende gruppe i kommunens sydlige del, dvs. Høng, Gørlev, Ubby/Jerslev, Svebølle, Bregninge, Havnsø.

”Førhen var der mere prestige i at være sygeplejerske på et sygehus, men sådan er det ikke mere, i dag er det helt andre opgaver som sygeplejersken tager sig af, borgerne er generelt dårligere nu, da de skal blive længere i eget hjem, og her skal man vide noget om alt i forhold til at være på et sygehus, hvor de fleste er mere specialiseret,” fortæller Jane Dahlin, gruppeleder ved Den integrerede Pleje, område Syd, og fortsætter,

”Her arbejder sygeplejerskerne hver 4. weekend. I Kalundborg Kommune kompetence udvikler vi på alle niveauer fordi vi gerne vil løfte det faglige niveau, og når vi har været inde hos en borger, så har man lige et pusterum i den tid hvor man kører til den næste borger, hvor man lige klare hjernen, og for dem som kører landruter, er der jo en fantastisk natur, og så er sygeplejerskernes løn faktisk højere her end på et sygehus.”

Lige nu mangler Den integrerede Pleje, område Syd fire dagsygeplejersker, et par natsygeplejersker og flere social og sundhedshjælpere og -assistenter.

Et fedt fag

Som nævnt er social og sundhedshjælpere og -assistenter også en mangelvare og for Maj-Britt Olsen, som er social og sundhedsassistent, opfordrer flere til at gå ind i faget.

”Vi skal få flere til at forstå hvor fedt det her fag det er, om du er hjælper, assistent eller sygeplejerske. Det giver rigtigt meget, og vi får tit henvendelse fra pårørende med tak for den indsats vi har ydet, så er det det hele værd, og så er det et godt sted at være, vi har nogle rigtigt gode kollegaer,” fortæller hun.

Maj-Britt Olsen opfordrer til, at unge mennesker kunne tage et vikarjob for på den måde at finde ud af, om det måske var noget for dem, og kunne eventuelt være et springbræt til sygeplejeuddannelsen.

"Og så er det faktisk ikke så dårligt lønnet at være vikar," siger Maj-Britt Olsen.

Se mere om de ledige job, klik her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0