Region Sjælland støtter med 2 mio. kr.

DM i Skills foregår i Høng i 2022. 

kontakt@tv-kalundborg.dk

Når Borgmester Martin Damm, Kalundborg Kommune, og Regionsrådsformand Heino Knudsen sætter sig ved bordet i Kultur- og Bevægelsespark Høng onsdag den 28. april, og skriver under på en samarbejdsaftale parterne imellem, betyder det også, at Region Sjælland støtter DM i Skills 2022 med 2 mio. kr., der blandt andet skal gå til at udvikle undervisningsmaterialer samt forbedre publikumsoplevelsen og sikkerheden for de mange besøgende.

Til trods for flere års indsatser er der stadig for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse i Region Sjælland, hvilket betyder, at virksomheder i hele regionen, også i fremtiden, risikerer at mangle kvalificeret, faglært arbejdskraft. Det er derfor vigtigt, at afholdelsen af DM i Skills i 2022 får en varig effekt i hele regionen. Skal der uddannes flere faglærte kræver det, at der tages et bredt politisk ejerskab til denne dagsorden på tværs af hele regionen. Derfor er underskrivelsen af dagens samarbejdsaftale en vigtig milepæl ifølge borgmester Martin Damm, der ser frem til at huse DM i Skills 2022 i Høng.

Også i Region Sjælland ser man frem til både afholdelsen af DM i Skills 2022 – og effekterne af samarbejdsaftalen: ”DM i Skills 2022 i Høng skal være hele regionens fest, så flest mulige unge får øje på de mange attraktive uddannelses- og karrieremuligheder, der er med en erhvervsuddannelse.  Det gælder både de unge, der kommer direkte fra folkeskolen, men også de lidt ældre unge, som i dag ikke har en erhvervskompetencegivende uddannelse. Vores forventning er, at samarbejdsaftalen vil være med til at sætte disse udfordringer i fokus, og være med til at finde løsninger,” siger Regionsrådsformand Heino Hansen, Region Sjælland.

Selv om der faktisk er en relativ høj andel unge, der vælger en erhvervsuddannelse i såvel Region Sjælland, som i Kalundborg Kommune, ser vi alligevel ind i, at DM I Skills også skal løfte en national udfordring. En udfordring, der bliver understreget af en nylig rapport fra AE-Rådet. Rapporten konkluderer, at vi på landsplan i 2030 vil mangle 99.000 faglærte.

Begivenhedsrig dag

Onsdagens program i Kultur- og Bevægelsespark Høng begrænser sig ikke til at besegle aftalen mellem Kalundborg Kommune og Region Sjælland. Det er også her, at depechen bliver overrakt fra den afgående til den tiltrædende DM i Skills arrangør. Men i år blev DM i Skills i Fredericia aflyst på grund af Corona, og det bliver derfor i stedet formand for Skills Denmark, Søren Heisel, der overrækker det synlige bevis for værtskab: En statuette af Bjørn Nørgaard.

”Vi er meget glade for, at kunne overdrage beviset for det kommende værtskab til Kalundborg Kommune. Kalundborg og Region Sjælland har store ambitioner på erhvervsuddannelsesområdet, hvor de i forvejen gør en god indsats. Og nu kan DM i Skills være med til at sætte turbo på det arbejde, og det glæder vi os til at være en del af,” siger formand for SkillsDenmark”, Søren Heisel.

På dagen vil elever fra Høng Skole, være i færd med et projekt sammen med elever fra Tømreruddannelsen, der går ud på at omdanne EU-Paller til møbler. Skills Butikken bliver drevet af Kalundborgegnens Erhvervsråd.

”DM i SKILLS 2022 i Høng er noget vores lokale virksomheder og uddannelser er stolte af, og vi håber, at det er med til at belyse behovet for faglært arbejdskraft i fremtiden. Kalundborg Kommune er allerede international kendt, bl.a. grundet vores skønne natur og driftige erhvervsliv. Med dette store event regner vi med, at områder bliver mere kendt nationalt, når vi viser, hvad vi kan her på egnen,” understreger direktør i Kalundborgegnens Erhvervsråd, Jens Lerager.

Del