AnnonceLuk annonce
Restauratører glæder sig trods restriktioner

16-04-2021

Jens Reinhard Nielsen, Reersø Kro - Tina Thrysøe, Café Dyrehøj og Morten Nystrup, Kontoret, er klar til at invitere gæsterne indenfor i næste uge. Fotocollage: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.k

Fra onsdag den 21. april kan danskerne igen komme på café og restaurant både uden- og indendørs. Det fremgår af den aftale, der blev indgået torsdag aften. TV-Kalundborg har snakket med flere restaurationsejere samt værtshusejer for at høre, hvad de siger til den nye beslutning om at åbne før tid og ændre på restriktionerne. 

Aftalen betyder, at der den 21. april åbnes for indendørsservering på caféer og restauranter samt på værtshuse og barer. Den tidligere åbning følger et krav om bordbestilling og coronapas, dog fjernes et tidligere krav om coronapas ved udendørsservering. Restaurations- og værtshusejerne er glade for, at de kan åbne op tidligere ligeledes både uden- og indenfor, men restriktionerne besværliggør dog mange ting synes flere i branchen.

Hele tiden nye restriktioner

Morten Nystrup, der ejer kontoret i Kalundborg er da glad for, at man åbner op tidligere, men er stadig temmelig træt af restriktionerne, da de gør det svært for ham at tjene penge på sit værtshus i Kalundborg.

”Reglerne er som sædvanlig rodet, men skal man reservere bord hos os, så åbner vi ikke. Det fungerer ikke på et værtshus. Vi er i forvejen udfordret af, at vores gæster skal have coronapas for at gå indenfor, men vi må alligevel ikke servere for dem efter kl. 22, og det er jo ingen hemmelighed, at vi tjener vores penge derefter. Men hvis vi åbner efter samme regler, som da vi lukkede ned, og det kan jeg forstå, at vi gør bortset fra coronapasset, så åbner vi op til på onsdag, og vi glæder os til at se folk igen. Dog ved jeg endnu ikke, om vi kommer til at have åbent alle ugens dage, vi må se. Vi skal også have styr på alle vores drikkevarer, da vi har måtte smide meget ud, der er blevet for gammelt, så der skal købes nyt,” siger han.

Hos Jens Reinhard Nielsen på Reersø Kro er man også glad for igen at kunne byde gæsterne velkommen, men også her er man lidt skeptisk i forhold til regeringens restriktioner, da der hele tiden kommer nye meldinger.

”Det er super fedt, og jeg glæder mig til at åbne op Jeg tror, at folk er indforstået med, at de skal vise en negativ test for at spise på restaurant, og når man nu reserverer bord, er det jo nok endnu lettere, det er mere værtshusene det er svært for mht. test, da det ødelægger det impulsive, som netop vel ofte er tilfældet hos dem. Jeg ved det ikke. Det er svært, de laver hele tiden om på reglerne, og pludselig er der en eller anden ny mutation. Men vi glæder os over - forhåbentlig - at få en masse gæster på besøg igen. Nu skal der bare vaskes ned, plantes i gårdhaven og ellers forberedes. Vi følger reglerne og ser, hvad der sker. Jeg håber i hvert fald, at folk er forstående i forhold til restriktionerne,” siger han.

Ja-hatten er på

Tina Thrysøe fra Café Dyrehøj på Røsnæs glæder sig ligesom de andre restauratører til at kunne gense gæster på onsdag i næste uge, og udmeldingen om de nye restriktioner har gjort hendes fredag endnu bedre: ”Vi er rigtig glade, det gjorde lige en fredag morgen meget bedre. For os er det ikke et problem, at der er restriktioner, der skal overholdes, selvom det selvfølgelig havde været lettere uden. Men vi skal passe på hinanden, og det er, som det er, og man skal jo alligevel reservere bord indenfor, og så ved man, at man skal have en test med. Men det gør det klart meget lettere, at man nu kan være indenfor, hvis vejret er skidt. Men det er da også rart, at gæsterne kan få lov at sidde udenfor uden en test. Vi glæder os i hvert fald meget til at åbne op, og har ja-hatten på.”

I forbindelse med servering indendørs vil der ligeledes gælde et arealkrav på to kvadratmeter for siddende gæster og fire kvadratmeter for stående gæster. Restauranter og caféer må holde åbent til klokken 23 med sidste udskænkning senest klokken 22. Dette gælder også for værtshuse og barer.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0