En af brikkerne til vækst og udvikling i Kalundborg

Af Jens Nielsen

Rejsegilde på det store nye uddannelses- og forskningscenter i Kalundborg, som er en af brikkerne til vækst og udvikling i Kalundborg.

Helix Lab er det nye navn på det store nye uddannelses- og forskningscenter i Kalundborg, som fremover skal tiltrække innovative kandidatstuderende fra hele landet som skal udføre deres specialeprojekt i samarbejde industrien i Kalundborg.

Ambitionen er at styrke Kalundborgs position på det bioindustrielle område for på den måde, at styrke det samlede produktionsdanmark. Fysisk opføres byggeriet på Rynkevangen i Kalundborg, tæt ved den nye Station Øst og bliver nabo til Professionshøjskolen Absalons Campus som også er under opførelse.

Byggeriet er nu nået så langt, at der torsdag var inviteret til rejsegilde med pølser, flæskestegsandwich, sodavand og kaffe.

”Vi havde to store mål, bedre infrastruktur og uddannelse og forskning til Kalundborg. Kan man selv få lov og udvikle kvalificeret arbejdskraft, og få uddannelse og forskning tæt på hvor man skal bruge det bagefter, ja det giver bare noget andet,” sagde borgmester Martin Damm i forbindelse med rejsegildet, og fortsatte,

”Vi ønskede os et puslespil, og nu har vi stort set fået alle brikkerne, så nu kan vi se frem til det vi gerne vil i fremtiden.”

I alt 120 millioner kroner er skudt ind i initiativet fra Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk og Novozymes. Det er AP Ejendomme som står som bygherre på byggeriet.

Hele Initiativet skal drives af Professionshøjskolen Absalon. Det nye Helix Lab bliver et stort og bredt samarbejde på tværs af industrien i Kalundborg og landets universiteter samt Absalon og Kalundborg kommune.

Peter Olsson, direktør for AP Ejendomme havde stor ros til håndværkerne for det arbejde som indtil nu er lavet.

”Kæmpe kæmpe tak for det arbejde som er lavet indtil nu, og vær stolt af det, jeg mener det virkeligt,” sagde Peter Olsson henvendt til håndværkerne.

Helix Lab forventes at stå klar så de første kandidatstuderende kan begynde deres speciale projekter i starten af 2022. Men allerede nu arbejder vejledere fra universiteterne og virksomhederne på at udvikle specialeprojekter til de studerende.

Fakta:

Bag Helix Lab står Novo Nordisk Fonden, Novo Nordisk, Novozymes og Professionshøjskolen Absalon, 

Del