AnnonceLuk annonce
Chauffør: Politiet kørte voldsomt stærkt

13-04-2021

Af Jens Nielsen

Chaufføren i den lastbil, fra vognmandfirmaet Johs. Rasmussen i Svebølle, som mandag morgen kørte i grøften mener, at to civile politibiler kørte voldsomt stærkt.

En af de store lastbiler fra Johs. Rasmussen i Svebølle kørte mandag morgen, midt i myldretiden, i grøften på rute 23 mellem Birkendegård og Viskinge, da to civile politibiler kom kørende bagfra i høj fart med udrykning.

”Jeg kunne se i sidespejlet, at der kom to politibiler med meget høj fart, som kørte ud og ind mellem bilerne, derfor trak jeg ind, og i samme øjeblik trak den personbil, som lå bag mig ud til overhaling, og jeg tænkte, det her går galt, for de to politibiler kørte voldsomt stærkt, og pressede på, derfor trak jeg endnu længere til højre, og forhjulet kom ud i rabatten, og jeg nåede lige at tænke, at nu vælter jeg,” fortæller den 52-årig chauffør fra Asnæs, som sad bag rattet på den 56 tons tunge, og kun tre uger gamle lastbil, som endte på siden i grøften.

På Facebook bekræfter flere vidner, både på Rute 23 og i selve Kalundborg by, at de to civile politibiler kørte meget stærkt.

Grunden til udrykningskørslen skyldes transport med sigtede i den verserende terrorsag fra Holbæk, fra arresten i Kalundborg til retten i Holbæk. For at minimere risikoen for befrielsesaktioner transporteres de sigtede i terrorsagen under udrykning.

”Selvfølgelig skal chaufføren give plads for et udrykningskøretøj, men man kan ikke forlange, at han skal køre i grøften, så må udrykningskøretøjet afpasse hastigheden til situationen, indtil det er sikkert at passere, men jeg tolker det nok sådan, at lastbilchaufføren har været lidt for flink, og så har han ramt rabatten med lastbilen,” siger kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands politi Martin Bjerregaard, og fortsætter: ”Selv om der bliver kørt stærkt, så har føreren af udrykningskøretøjet stadig et ansvar, og vi har selvfølgelig fokus på episoden, og kigger på det internt.”

Lastbilens tanktrailer var fyldt med biomasse, som måtte pumpes over i en anden tank, før lastbilen kunne trækkes op fra grøften.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0