AnnonceLuk annonce
Nedlukningen gør kørekortet dyrere

06-04-2021

Bent Grue, indehaver af Grues Køreskole i Kalundborg, og landsformand for Dansk Kørelærer-Union, fortæller, at politiet har oplyst at mellem 10.000 og 12.000 prøver er blevet blev aflyst under nedlukningen. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Landets køreskoler var klar med ny sprittede biler og teorilokaler, da de igen åbnede for elever tirsdag. Mellem 10.000 og 12.000 prøver er blevet aflyst under nedlukningen. Eleverne kan se frem til flere køretimer og dermed et dyrere kørekort.

Køreskolerne åbnede tirsdag sammen med resten af det liberale erhverv – herunder frisører og tatovører.

Siden december har køreskolerne været lukket for både undervisning, teori- og køreprøver.

Det har skabt en pukkel af tusindvis af elever, som mangler at få taget den afsluttende køreprøve.

Bent Grue, indehaver af Grues Køreskole i Kalundborg, og landsformand for Dansk Kørelærer-Union, fortæller, at politiet har oplyst at mellem 10.000 og 12.000 prøver er blevet blev aflyst under nedlukningen på landsplan.

”Det er en kæmpe glæde, det er som at komme på græs igen,” siger Bent Grue om genåbningen, men slår samtidig fast, at der er en kæmpe pukkel af elever som nu skal gøre deres teori- og køreprøve færdig.

Det giver også et ekstra pres på køreskolerne, at de elever som næsten var klar til at gå til køreprøve, nu skal have ekstra timer for at bestå.

”Eleverne har jo ikke været ude og køre i mere end tre måneder, så de er blevet lidt rustne, og det betyder jo bare, at nu skal de lige op på niveau igen før de kan komme til en køreprøve, nogle kan måske nøjes med en enkel eller to timer, mens andre måske skal have fem timer eller mere, så på den måde bliver kørekortet jo også dyrere for eleven,” fortæller Bent Grue

Coronapoliti

Eleverne skal fremvise et coronapas inden undervisningens start. Både til teori og til køretimerne. Det betyder, at de skal have negativ test, der er op til 72 timer gammel, have været smittet inden for de sidste 12 uger eller være vaccineret.

”Jeg synes egentligt at alle har taget godt imod det, der er ikke de store problemer, de er gode til at efterkomme restriktionerne,” fortæller Bent Grue, og fortsætter,

”Jeg er nødt til at kontrollere alle når de kommer til teori eller når de skal ud og køre, ellers risikerer jeg en bøde på 12.000 kr., så ja, jeg er blevet medlem af coronapolitiet.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0