AnnonceLuk annonce
Kaundborg samler affald

06-04-2021

På mandag bliver der taget hul på en hel uge i affaldsindsamlingens tegn.

kontakt@tv-kalundborg.dk

I næste uge trækker op mod 185.000 danskere udendørs for at samle skrald, når Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling løber af stablen. 

På mandag bliver der taget hul på en hel uge i affaldsindsamlingens tegn. I hele Danmark skal børn og voksne ud med sække, handsker og gribetænger for at gøre forårsrent i naturen og i de danske byer. Det skal de som led i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, hvor familier, foreninger, skoler, daginstitutioner, virksomheder, m.fl. samles om at befri Danmark for henkastet skrald.

Fra den 12. – 16. april samler 143.000 børn ind. I løbet af hverdagene skal børnene fra skoler og daginstitutioner i hele landet ud at samle affald. Oprindeligt var der tilmeldt 137.000 børn, men efter tilmeldingsfristen har flere skoler og daginstitutioner henvendt sig og er blevet eftertilmeldt. Den store affaldsuge bliver officielt skudt i gang mandag den 12. april kl. 14.30 i Odense, hvor miljøminister Lea Wermelin, DN-præsident Maria Reumert Gjerding og elever fra Hunderupskolen skal på affaldsjagt i Munke Mose. Fra den 17. – 18. april er der lokale indsamlinger i hele landet.  Affaldsindsamlingen kulminerer i weekenden, når op mod 42.000 danskere skal ud at samle ind. Det er foreninger, familier, virksomheder, idrætsklubber m.fl., der inviterer på lokale indsamlinger rundtom i hele landet.

Se, hvilke indsamlinger, der er rundt om i Kalundborg Kommune her: Affaldsindsamling i Kalundborg

Fokus på take away

Hvert år laver Danmarks Naturfredningsforening en opgørelse over, hvor mange kilo affald og hvor mange dåser, der er blevet samlet på Affaldsindsamlingen. Som noget nyt bliver de frivillige indsamlere også bedt om at tælle burgerpapir, kaffekopper, og hvad de ellers finder af emballage fra takeaway.

På årets Affaldsindsamling sætter Danmarks Naturfredningsforening nemlig fokus på alt det takeaway-affald, der bliver smidt på gaden og i naturen – en affaldstype, som foreningen forventer at finde særligt meget af efter et år med corona, hvor takeaway-salget er vokset, og hvor danskerne samtidig har brugt naturen mere.

Mærkelige fund

Der er ingen grænser for, hvad folk kan finde på at smide i naturen, og gennem årene er der da også fundet mange mærkelige ting, herunder pengeskabe, musikinstrumenter, pistoler, dildoer, tarteletter, badekar og en positiv graviditetstest. 

Om affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen er Danmarks Naturfredningsforenings årlige indsamling af affald.
  • Affaldsindsamlingen har været afholdt siden 2006.
  • Årets affaldsindsamling løber af stablen i uge 15, hvor børn fra skoler og institutioner samler ind i hverdagene 12.-16. april, mens de voksne følger trop i weekenden 17.-18. april.
  • Efter indsamlingen registrerer indsamlerne deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening, der herefter laver en opgørelse over, hvor meget der er blevet fundet.
  • I 2020 blev der fundet 53.000 kilo affald – heriblandt 3.300 mundbind.
  • I år sætter indsamlingen fokus på takeaway-emballage. Derfor bliver indsamlerne bedt om at angive, hvor meget takeaway-affald de finder. Derudover bliver de også bedt om at tælle både dåser og mundbind.
  • Merrild giver økologisk kaffe til indsamlingerne. Derudover donerer Merrild 25.000 kr. til et grønt skoleprojekt og opfordrer samtidig alle skoler til at kåre og hylde deres egen affaldshelt.
  • Bilka afholder Affaldsindsamling i alle 19 varehuse i samme uge, som Affaldsindsamlingen løber af stablen. Varehusene inviterer skolebørn og borgere til at komme ind i Bilka, hvor de kan få udleveret affaldssække. Bilka donerer desuden affaldssække til alle de tilmeldte indsamlinger. Derudover kan alle aflevere deres affald på Bilkas p-pladser, hvor der er sat containere op til formålet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0