ID.4 – Det ligner en succes

Af Jens Nielsen

I den kommende weekend den 27.-28. marts har Volkswagen Kalundborg elektrisk danmarkspremiere på den nye ID.4 – Volkswagens første 100 % elektriske SUV. Med en rækkevidde op til 518 km og et rummeligt interiør inklusiv et 543 liter stort bagagerum er ID.4 den ideelle elektriske SUV til familien.

I efteråret 2020 satte Volkswagen for alvor strøm til mærkets elektriske omstilling og introducerede den innovative ID.3 – det elektriske alternativ til en Golf og Årets Bil i Danmark 2021. Nu tager Volkswagen det næste skridt i udrulningen af en ny generation af banebrydende elbiler og introducerer ID.4, der har danmarkspremiere hos Volkswagen Kalundborg i weekenden den 27.-28. marts kl. 11-16.

Den nye VW ID.4 er en fuld-elektrisk familiebil. Den byder på masser af plads, mange fine løsninger og lækkert udstyr. Den har god rækkevidde, lader hurtigt, og så må den endda trække en pænt stor påhængsvogn. Og så er den konstrueret til at kunne aflive de fordomme, som mange af de første generationers elbiler har skabt.

ID.4 er bygget på samme MEB-platform som ID.3, hvor et stort litium-ion-batteri er integreret i gulvet mellem akslerne, og en kompakt elmotor trækker på baghjulene. Denne konstruktion giver sammen med den lange akselafstand på 2.766 mm et interiør, der i rummelighed matcher biler i klassen over ID.4. Der er masser af plads til familie og pladskrævende fritidsaktiviteter, da ID.4 har et bagagerum på 543 liter, der kan udvides til 1.575 liter. 21 cm frihøjde gør ID.4 terrænduelig, og muligheden for at montere tagrælinger med en bærevne på 75 kg og et svingbart træk med elektrisk frigørelse og en trækevne på 1.000 kg gør den elektriske SUV til en alsidig bil.

100 % digitaliseret cockpit og Open Space-interiør

Førerpladsen i ID.4 er enkelt opbygget og konsekvent digitaliseret, og betjeningen af bilens funktioner sker intuitivt via touch-paneler og infotainmentsystems 10” eller 12” touchskærm samt stemmebetjening. Visse versioner af ID.4 er udstyret med et head-up-display med augmented-reality-funktion, hvor displayets informationer projiceres op på frontruden og ser ud som om de kommer til syne 3-10 meter foran bilen. Alle versioner af ID.4 er udstyret med Discover Pro navigationsanlæg, der giver adgang til diverse online services via Volkswagen We Connect. Afhængig af udstyrsvariant har ID.4 avancerede IQ.Drive-assistentsystemer som Travel Assist og IQ.Light-LED-Matrix-forlygter med dynamisk fjernlysassistent, der gør kørslen mere komfortabel og sikker.

Elektrisk SUV-appeal i mange varianter

Modelprogrammet for ID.4 følger samme opbygning som på ID.3, hvor de mest efterspurgte udstyrspakker tilbydes i syv pre-konfigurerede udstyrsvarianter, der kommer til priser fra 319.995 kr.

Når en ID.4 købes hos en Volkswagen-forhandler er den standardudstyret med varmepumpe, der gør den elektriske drivlinje mere energieffektiv og forlænger rækkevidden især på den kolde tid af året.

Inkluderet i prisen på alle ID.4-varianter er et 5 år/100.000 km Service- og Reparationsabonnement, så kunden ikke behøver at bekymre sig om udgifter til serviceeftersyn i perioden. Det store batteri er elbilens dyreste komponent, og når en ID.4 købes hos Volkswagen, er batteriet dækket af en garanti på 8 år eller 160.000 km, hvor det sikres, at batteriet har minimum 70 % energiindhold.

Med syv udstyrsvarianter, tre motorer og to batteristørrelser appellerer ID.4 til en bred skare af bilkøbere, og den 27.–28. marts, kl. 11-16, kan de opleve den nye ID.4 hos Volkswagen Kalundborg

 

  • To størrelser batterier på 52 kWh og 77 kWh giver rækkevidder på op til 348 og 518 km

 

  • 543 liter stort bagagerum, mulighed for 75 kg bagage på taget og op til 1.000 kg på slæb

 

  • ID.4 kommer i ni varianter med priser fra 319.995 kr. til 444.995 kr.

 

  • Alle varianter af ID.4 kommer med 5 år/100.000 km service- og reparationsabonnement og 8 år/160.000 km garanti på batteriet

Del