AnnonceLuk annonce
Politiet sigtede 579 for ikke at bruge sikkerhedssele

22-03-2021

kontakt@tv-kalundborg.dk

Politiet gennemførte i uge 10, i hele landet, en målrettet indsats mod manglende brug af sikkerhedsseler og andet sikkerhedsudstyr.

Kontrollen indgik som et led i rækken af fælleseuropæiske færdselspolitikontroller i samarbejde med Roadpol, og førte på landsplan til, at 579 blev sigtet for ikke at anvende sikkerhedssele, herunder kørte 43 af de sigtede lastbil og en person kørte bus. Derudover blev 11 sigtet for at befordre børn, der ikke var fastspændt i køretøjet. 

På trods af at risikoen for at blive dræbt i et uheld halveres, når man benytter sikkerhedsselen, viser tallene fra politiets kontrol i den forgangne uge, at nogle førere og passagerer fortsat undlader at bruge sikkerhedssele under kørslen. 

”579 sigtelser på en uge for ikke at bruge sikkerhedssele under kørslen tyder på, at der desværre fortsat er behov for politiets kontroller. Når man kører uden sikkerhedssele, udsætter man både sig selv og medpassagererne for fare, da man ved færdselsuheld vil blive kastet rundt i køretøjet. Men det glæder mig, at vi har registreret meget få overtrædelser, hvor det drejer sig om børn, der ikke er fastspændt," siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Indtil videre i 2021 er 2.781 bilister blevet sigtet for manglende brug af sikkerhedssele, og 89 er blevet sigtet for, at befordre børn, der ikke var fastspændt.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0