Stor glæde i trivselsgrupper på Allikelund

kontakt@tv-kalundborg.dk

Gensynsglæden var stor på Allikelund Gymnasium fredag den 5. marts. Her mødtes skolens EUX- og EUD-elever på grundforløb 2 i små, faglige trivselsgrupper, og for de otte nye elever som begyndte tilbage i januar, var der tale om det allerførste fysiske møde med deres nye klassekammerater og lærere.

En række af Folketingets partier har vedtaget, at ungdomsuddannelserne kan benytte sig af trivselsgrupper under corona-nedlukningen. I hver gruppe må fire elever og én underviser mødes fysisk, og den mulighed benyttede Allikelund sig straks af. For selv om foråret har meldt sin ankomst, er eleverne stadig ikke vendt retur til klasselokalerne. Skolens elever og ansatte er fortsat henvist til virtuel undervisning foreløbig frem til den 15. marts, og derfor begynder savnet af hverdagen og kammeraterne virkelig at kunne mærkes.

”Vores elever savner i den grad deres normale hverdag. Vi er i tæt kontakt med dem, men det er en meget hård periode for dem. Når vi taler med dem i de virtuelle fællesskaber, så fortæller de, at de savner studiemiljøet på Allikelund. De savner interaktionen i de fysiske fællesskaber,” fortæller rektor på Allikelund Gymnasium, Karen Marie Bach Christensen.

En positiv oplevelse

Trivselsgrupperne med god afstand, mundbind og afsprittede hænder blev en særdeles positiv oplevelse for både elever og lærere, fortæller Charlotte Sølver, som underviser på Allikelund:

”Det var virkelig dejligt, at møde eleverne igen. Og så var det skønt at opleve, hvor meget de sociale relationer betyder for eleverne. Flere af de unge var faktisk så ivrige efter at mødes, at de troppede op på skolen cirka 40 minutter før aftaltDer gik ikke mange minutter, før både bordfodboldspil og computere med musik blev taget i brug. Meget sigende for gensynsglæden, havde eleverne knapt nok tid til at spise de sandwichs, som skolen havde bestilt. De unge ville meget hellere snakke og hygge, fortæller Charlotte Sølver og tilføjer: ”Selvom mødet i trivselsgrupperne primært havde et socialt aspekt, har gensynet uden tvivl også højnet elevernes motivation for selve skolearbejdet efter mange ugers isolation bag skærmene derhjemme.”

Snakken i trivselsgrupperne gik i det hele taget lystigt. Nogle af eleverne fortalte, at tiden var lang derhjemme, og at de holdt gejsten oppe ved at hjemmetræne til YouTube-videoer. Andre indrømmede blankt, at de kom til at bruge lidt flere penge på onlineshopping, når de nu alligevel sad så længe foran skærmen. Efter et par hyggelige timer gik eleverne på weekend, og her stod håbet malet helt tydeligt i deres ansigter: ’’Hvornår kommer vi tilbage?’’

Stadig plads på Allikelund

Rigtig mange unge har allerede tilmeldt sig en ungdomsuddannelse, som de skal påbegynde til august, og den officielle frist var da også den 1. marts. Men der er stadig en række unge fra Kalundborg Kommune, som endnu ikke har sat deres endelige kryds.

”Sidste år fik vi elever helt frem til skolestart, og skulle man af en eller anden årsag endnu ikke have valgt, er man altid velkommen til at ringe til os,” slutter Allikelunds rektor, Karen Marie Bach Christensen, der glæder sig over endnu et år med flotte ansøgertal.

Del