AnnonceLuk annonce
Et år med COVID-19

11-03-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I dag er det præcis et år siden, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede Danmark ned for første gang grundet COVID-19. Danskerne, og dermed også kalundborgenserne, har levet et år med corona virus og alle de restriktioner, den har ført med sig.

Den 2. marts 2020 melder Kalundborg Kommune ud, at de følger corona-virus situationen tæt, og træffer de nødvendige forholdsregler i tråd med myndighedernes anbefalinger. Dagen efter offentliggør Sundhedsstyrelsen, at endnu to danskere er konstateret smittet med coronavirus, den ene er en mand fra Kalundborg, som har været på skiferie i Italien. I dagene efter aflyses det ene arrangement efter det andet på både skoler, biblioteker og i foreninger, ligesom Kalundborg Kommune aflyser alle kommunale arrangementer.

Den 11. marts om aftenen holder statsminister Mette Frederiksen (S) pressemøde om COVID-19 situationen sammen med bl.a. sundhedsministeren og flere embedsmænd. Danmark bliver lukket ned fra den 11. marts. Mange borgere er nu hjemsendte fra job, nogle arbejder hjemmefra og skoleelever må tilgå undervisningen virtuelt.

Til trods for,  at man, på pressemødet, understregede, at der IKKE er tale om fødevaremangel, hamstrede danskerne efterfølgende, som var der ikke mad den efterfølgende dag. Bl.a. hos Netto i Kalundborg stod folk i lange køer fra kassen og hele vejen op gennem butikken, og det var nærmest umuligt at få en parkeringsplads. Der blev bl.a. hamstret toiletpapir og vand på flaske.

Få dage efter nedlukningen vælger bl.a. Kalundborg Kommune, at opruste sundhedsberedskabet ved at lade pensionerede sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, social- og sundhedshjælpere samt studerende inden for kategorien indgå i tilfælde af, at der bliver behov for at hjemtage et større antal borgere fra sygehuse, at nuværende medarbejdere bliver syge eller at mange borgere bliver syge grundet COVID-19.

Derudover bliver der også vist samfundssind blandt borgerne i Kalundborg, hvor bl.a. en borger fra Kalundborg har oprettet Facebookgruppen ’Corona Hjælp Kalundborg’, fordi hun er klar over, at der er mange sårbare, der har brug for hjælp på grund af risikoen for at blive smittet med COVID-19. Her handler borgerne for hinanden og bringer varer til dem, der ikke tør gå ud af frygt for at blive smittet.

Samfundet er lukket ned, som man aldrig tidligere har set det. Men hos byggemarkeder og i supermarkeder har man kronede dage, for her handler danskerne flittigt. Ligesom mange håndværkere har ekstra travlt i en tid, hvor alle pludselig ikke kan rejse, en hel del ikke arbejde, og derfor er der nu tid til at få lavet alle de ting, man ikke tidligere har haft tid til. 

I dag - præcis et år efter - har 1.440 borgere været konstateret smittet med COVID-19 i Kalundborg Kommune. Kommunen har i størstedelen af tiden ligget rigtig fint mht. smittetal, og inden for de sidste syv dage er der konstateret 18 nye smittetilfælde.

Statens Serum Institut har opgjort, at i alt 32.278 borgere i Kalundborg Kommune er blevet testet for COVID-19.

I dag - et år efter, at COVID-19 blev en del af vores alle sammens liv, venter man bl.a. i Kalundborg på, ligesom man gør i resten af landet, at få lov til at sende de sidste børn og unge i skole samt, at de liberale erhverv får lov at genåbne (hvilket de har fået lov til bl.a. på Bornholm). Derudover er der stadig forsamlingsforbud for mere end fem personer. De mindste børn er tilbage i skole, og detailhandlen fik for få dage siden lov til at genåbne, dog ikke butikscentre.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0