AnnonceLuk annonce
Plejecenter bliver del af e-hospitalsindsats

28-02-2021

Odincentret i Høng bliver en del af Regions Sjællands e-hospitalsindsats i et pilotprojekt. Foto: Jens Nielsen

Fra mandag d. 1. marts kan borgere der bor i Kalundborg Kommune blive sparet for indlæggelse på sygehuset i Holbæk eller Slagelse, hvis deres tilstand forværres. Det sker når Odincentret bliver en del af Regions Sjællands e-hospitalsindsats i et pilotprojekt, oplyser Kalundborg Kommune i en pressemeddelelse.

Indtil nu har det været sådan, at når sundhedspersonalet i Kalundborg Kommune vurderede at en borger havde behov for at blive vurderet yderligere lægeligt, så gik turen til sygehusene i Slagelse eller Holbæk. Men nu er der en mulighed for at blive indlagt på en af 10 mulige pladser på Odincentret i Høng, som en del af den indsats, der foregår i regi af Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

”Det er en mulighed vi har set frem til længe. Det skaber jo rigtig god mening, at vi ikke kører de ældre for langt væk fra deres netværk og, at det sundhedspersonale, der kender dem godt i forvejen har fået en mulighed for at indlægge dem lokalt,” siger formand for Ældre- og Sundhedsudvalget Kalundborg Kommune, Peter Jacobsen.

Indsatsen for at sikre akutpladser i Kalundborg – andre ti er placeret i Næstved – startede allerede tilbage i 2019. Og pladserne havde stået klar tidligere, hvis der ikke var kommet corona-pandemi på tværs.

”Pandemien gjorde fødslen noget længere end vi kunne ønske, men vi har nu sikret en bevillig, der betyder, at vi kan bemande Odincentret med et tilstrækkeligt antal sygeplejersker døgnet rundt, hvilket er forudsætningen for, at sikre bedst mulig faglighed,” forklarer Peter Jacobsen.

Rent sundhedsfagligt er patienterne i ligeså gode hænder som på et traditionelt hospital. Der er sygeplejersker til rådighed til at tage prøver og måle værdier, og de sygeplejersker der tilser patienterne kan løbende konsultere e-hospitalets læger inden for de relevante specialeområder virtuelt.     


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0