AnnonceLuk annonce
Minister anerkender sammenhold om motorvej til Kalundborg

26-02-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Fredag mødtes bl.a. sjællandske politikere, Novo Nordisk Kalundborg og repræsentanter fra fagbevægelsen med transportminister Benny Engelbrecht for at vise ministeren, at Sjælland står sammen om at få mere motorvej, og Kalundborg står først i køen.

På det virtuelle møde fredag, hvor politikere fra Region Sjælland og KKR Sjælland, erhvervsledere fra Novo Nordisk i Kalundborg og Ardagh Glass Holmegaard i Næstved, og repræsentanter fra flere fagbevægelser mødtes med transportminister Benny Engelbrecht, var budskabet tydeligt. Det var de sjællandske mødedeltagere, der har taget initiativ til mødet, da de netop mener, at det gælder om at ’holde sin plads i køen’

Står sammen om prioritering 

De understregede over for ministeren, at fortsat udvikling og vækst i regionen kræver, at bl.a. motorvejene til Kalundborg og Næstved færdiggøres, og at hele Sjælland står sammen om prioriteringen af disse.

”Det gælder om, at holde sin plads forrest i køen, og ministeren sagde netop, at vi er meget tydelige. Det er vi, fordi alle, uanset, hvor de kommer fra, siger ’Kalundborgmotorvejen først’. Alle kommuner, erhvervslivet, regionen og fagforeninger er enige, og det er jo hele idéen at vise det,” siger borgmester, Martin Damm (V), der deltog i mødet.

Han fortæller endvidere, at han mener, at de, på Christiansborg, på en god dag, vil være færdige med forhandlingerne inden sommerferien, og ellers på den anden side. 

Hvad er tidsrammen?

På spørgsmålet til transportministeren om, hvordan tidsrammen så ud for motorvejen til Kalundborg, kom der ikke noget klart svar, men ministeren understregede, at han havde noteret sig, at man har truffet den beslutning på hele Sjælland, at Kalundborgmotorvejen står først i køen.

”Jeg har noteret mig, at alle er enige om, at Kalundborgmotorvejen står først for, og det respekterer jeg. Men jeg kan jo ikke garantere for, at alle partier vil sige ja. Men der er jo lavet VVM-undersøgelser for bl.a. Kalundborgmotorvejen, og det gør jo, at den rent beslutningsmæssigt er længere fremme,” siger transportminister Benny Engelbrecht.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0