AnnonceLuk annonce
Klar besked til ministeren: Sjælland vil have motorvej til Kalundborg

26-02-2021

Som optakt til Folketingets kommende forhandling om infrastruktur og grøn mobilitet mødes sjællandske politikere, Novo Nordisk Kalundborg, Ardagh Glass Holmegaard og repræsentanter fra fagbevægelsen fredag med transportministeren med entydigt budskab: Sjælland står sammen om at få mere motorvej og kollektiv trafik og styrke grøn omstilling i transporten, oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

I dag mødes politikere fra Region Sjælland og KKR Sjælland, erhvervsledere fra Novo Nordisk Kalundborg og Ardagh Glass Holmegaard, Næstved, og repræsentanter fra fagbevægelsen ved FH Vestsjælland og FH Storstrøm med transportminister Benny Engelbrecht. Mødet er et dialogmøde om sjællandsk infrastruktur og grøn omstilling. Det er de sjællandske mødedeltagere, der har taget initiativ til mødet.

På mødet præsenteres transportministeren for et klart og samlet budskab: Fortsat udvikling og vækst i regionen kræver, at motorvejene til Kalundborg og Næstved langt om længe færdiggøres og at den kollektive trafik styrkes. Vores tredje prioritet er en sjællandsk tværforbindelse ved udbygning af rute 22 Næstved-Slagelse-Kalundborg.

Hvis staten investerer i den sjællandske infrastruktur, udnyttes de store potentialer for udvikling af erhvervsliv og bosætning og den grønne omstilling. Det har både lokale, regionale og nationale perspektiver.

Motorvej er fælles topprioritet

De sjællandske mødedeltagere har en klar forventning om, at de sjællandske prioriteter bliver en del af en kommende infrastrukturaftale eller grøn mobilitetsplan, siger regionsrådsformand Heino Knudsen:

"Motorvej til Kalundborg og Næstved er vores fælles og absolutte topprioritet som alle kommuner i Region Sjælland og regionen står bag. Det vil vi gøre helt klart for ministeren. Samtidig vil vi tydeligt markere, at der også er behov for investeringer i den kollektive trafik i Region Sjælland, så vi får øget mobilitet og fremmer grøn transport."

Massiv opbakning fra erhvervsliv og fagbevægelse

Det er ikke bare de sjællandske regions- og kommunalpolitikere, der står samlet om at prioritere motorvej til Kalundborg og Næstved og en styrket kollektiv trafik. Også erhvervslivet og fagbevægelsen deltager på dagens møde. Novo Nordisk og Ardagh Glass Holmegaard – de to største private arbejdspladser i henholdsvis Kalundborg og Næstved – er med. Det samme er formænd for FH Vestsjælland og FH Storstrøm.

Produktionsdirektør for Novo Nordisk Kalundborg, Michael Hallgren, udtaler:

"Kalundborg spiller, trods placeringen langt væk fra de store byer, en central rolle i opretholdelsen og udviklingen af Danmark som et stærkt produktionsland. Men på trods af områdets indlysende styrkeposition og markante samfundsøkonomiske bidrag er den utilstrækkelige infrastruktur fortsat en udfordring for industriens nuværende aktiviteter og fremtidig vækst. En lang række virksomheder vil få gavn af motorvejen. Kalundborg er Skandinaviens største klynge af biotekvirksomheder med bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Unibio og Chr. Hansen, samt en række øvrige virksomheder som Equinor Refining Denmark, Avista Green, Saint Gobain Gyproc og Ørsted. Senest har Mærsks containerforretning APM Terminals annonceret, at de flytter virksomheden containertrafik fra København til Kalundborg."

Fakta

Mødet med transportministeren holdes virtuelt på grund af situationen med COVID-19. På mødet deltager bl.a.:

 • Benny Engelbrecht, transportminister
 • Heino Knudsen, regionsrådsformand, Region Sjælland
 • Jacob Jensen, 1. næstformand, Region Sjælland
 • Peter Jacobsen, 2. næstformand, Region Sjælland
 • Niels Hörup, formand KKR Sjælland, borgmester Solrød
 • Carsten Rasmussen, næstformand KKR Sjælland, borgmester Lejre
 • Martin Damm, borgmester Kalundborg
 • Carsten Rasmussen, borgmester Næstved
 • Michael Hallgren, produktionsdirektør Novo Nordisk Kalundborg
 • Stine Gry Roland, senior manager, Novo Nordisk Kalundborg
 • Marie Hjortdal, public affairs lead, Novo Nordisk
 • Kim Holmberg, finansdirektør, Ardagh Glass Holmegaard, Næstved
 • Mads Elming, salgs- og marketingdirektør, Ardagh Glass Holmegaard, Næstved
 • Per Flor, FH Vestsjælland
 • Anders Ellegaard, FH Storstrøm


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0