AnnonceLuk annonce
Musikfællesskab hjemme i stuerne

24-02-2021

Tirsdag aften var der sang og musik i musiklokalet på Kalundborg Friskole. Her sang lærerne sammen med elever og familier hjemme i stuerne via livestreaming på Facebook. Foto: Kalundborg Friskole.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Tirsdag aften afholdte Kalundborg Friskole sangaften hjemme i stuerne hos eleverne på skolen, hvor både elever, søskende, forældre og bedsteforældre fik mulighed for at synge ”sammen hver for sig.”

Tirsdag aften mellem kl. 19 og 20 havde Kalundborg Friskole inviteret sig hjem i stuerne hos alle familier på Kalundborg Friskole. Arrangementet blev livestreamet fra skolen på skolens Facebookside, og rigtig mange så med. Hele idéen med arrangementet var at skabe en form for fællesskab i en tid, hvor netop fællesskabsfølelsen er vigtig, men svær at føle pga. de mange restriktioner.

Oprindelig var det Oskar, der er musiklærer på skolen, der fik idéen. Efterfølgende kontaktede skoleleder René Tholander Shaun Gamble, der ejer Costa Kalundborg Kaffe, og de aftalte, at han lavede en lille goodiebag med kaffe, sodavand og kage til familierne, der deltog i sangaftenen. 350 havde tilmeldt sig arrangementet, hvilket er langt flere end, hvad de havde turde håbe på.

I musiklokalet på Kalundborg Friskole kunne man tirsdag aften finde René Tholander samt en lille håndfuld musikalske lærere, en masse instrumenter og ikke mindst emmede lokalet af glæde over fællesskabet med familerne hjemme i stuerne. Da de skulle overholde alle restriktioner, måtte en del af skolens lærere dog deltage hjemme fra stuen, ganske som eleverne og deres familier gjorde. Der blev sunget ni sange, og inden da sørgede lærerne i musiklokalet for opvarmning af stemmerne. På Intra og skolens Facebookside kunne sangteksterne til de ni sange, der blev sunget, hentes ned.

Inden den sidste sang, ’Øde Ø’ med Rasmus Seebach, blev sunget, bad René Tholander alle hjemme i stuerne om at optage en lille video, hvor de sang en ’bid’ af sangen.

"Vi håber, at alle fandt telefonen frem, og optog familien under den sidste sang, og så må vi se, om vi kan få klippet det sammen til et lille minde om aftenen," siger René Tholander.

Der var undervejs mange positive tilkendegivelser af arrangementet i kommentarsporet på livestreamingen på Facebook fra både elever, forældre og bedsteforældre.

Fællessang hjemme i stuen. Video: Privat


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0