AnnonceLuk annonce
Vaccine: Flere medarbejdere sygemeldte

17-02-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Lige nu bliver front- og sundhedspersonale landet over vaccineret mod COVID-19, men flere oplever bivirkninger med den nyeste vaccine, AstraZeneca-vaccinen. De er derfor nødt til at sygemelde sig en dag eller to, hvilket skaber problemer, da alt for meget personale må sygemelde sig på én gang. Det har man også har erfaret hos Kalundborg Sundheds- og Akuthus.

Flere steder har man måtte skrue ned for vaccinationstempoet, eller i hvert fald planlægge, hvem der får vaccinen hvornår, fordi for mange ansatte på samme tid har sygemeldt sig, efter at de var blevet vaccineret med AstraZeneca-vaccinen. Det har man ligeledes måtte erfare hos Kalundborg Sundheds- og Akuthus, hvor en hel del medarbejdere har måtte sygemelde sig på samme tid efter en vaccination med AstraZeneca-vaccinen.

Søren Ole Sørensen, der er direktør med ansvar for ældre- og sundhedsområdet i Kalundborg Kommune bekræfter, at det også i Kalundborg Kommune er et problem, at store dele af sundhedspersonalet sygemelder sig på samme tid grundet den nyeste vaccine mod COVID-19, og at de derfor er opmærksomme på at handle med det samme.

”Det er korrekt, at vi har oplevet mere fravær hos sundhedspersonalet, bl.a. hos Kalundborg Sundheds- og Akuthus i forbindelse med vaccination af vores medarbejdere. Vi er derfor nu nødt til at tænke i logistik. Altså i, hvordan vi sørger for, at alle medarbejdere ikke bliver vaccineret samme dag. Vi ved jo ikke, hvor mange, der oplever bivirkninger af vaccinen, og må sygemelde sig, så vi er simpelthen nødt til at lave noget styring af det her på en eller anden måde,” siger han, og fortsætter: ”Det er derfor også på dagsordenen i morgen, hvor jeg har møde med sundhedsberedskabet i kommunen. Det handler jo i sidste ende om, at man som medarbejder er nødt til at koordinere med sine kollegaer om, hvornår man lader sig vaccinere. Vi vil jo gerne undgå, at mange bliver syge på én gang det samme sted. Det er vi simpelthen nødt til.”

Der har ikke været lignende problemer med de to forrige vacciner, Moderna og Pfizer/BioNTech, som man hidtil har vaccineret med i Danmark.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0