AnnonceLuk annonce
Klar med center, men mangler vacciner

11-02-2021

Region Sjællands vaccinationscenter har adresse på Hareskovvej sammen med Covid-19 testcentret. Foto: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19: Der er fortsat mulighed for, at blive PCR-testet på Hareskovvej i Kalundborg, og lokalerne er ligeledes klar til et vaccinationscenter, der er bare ingen vacciner endnu. Ligeledes afventer Kalundborg Kommune, at Falck melder tilbage om, hvor og hvornår de er klar til at åbne lyntestcenter i Kalundborg.

Region Sjælland står for at etablere vaccinationscentre, i forbindelse med vaccination mod COVID-19, i regionens 17 kommuner, og Kalundborg Kommune har da også fundet lokation til centret, nemlig på Hareskovvej i Kalundborg, hvor der i forvejen er testcenter. Men der er ingen vacciner, og derfor har vaccinationscentret heller ikke åbent endnu.

Region Sjælland har eller tidligere meldt ud, at man var klar til at vaccinere i bl.a. Kalundborg Kommune fra onsdag den 10. februar.  

”Man er klar på vaccinationsstederne, men når vi ingen vacciner har, kan borgerne jo ikke blive vaccineret. Regionen, der står for at vaccinere, havde ellers meldt ud til at begynde med, at de var klar til at vaccinere den 10. februar. Det betyder, at mange af de borgere, der er i den gruppe, der står for at skulle vaccineres, nu forgæves forsøger at få en tid efter, at de har modtaget brev om vaccination fra regionen. Vores 85+ borgere og visse personalegrupper, der skal vaccineres nu, ligger altså og kører til Holbæk, Slagelse og, hvor de ellers kan få tid,” fortæller Søren Ole Sørensen, der er direktør med ansvar for ældre- og sundhedsområdet i Kalundborg Kommune.

Regionens ansvar

Kalundborg Kommune har ikke noget med selve vaccinationerne at gøre. De har hjulpet med at finde egnet lokale, nemlig på Hareskovvej i Kalundborg, hvor der allerede er PCR testcenter. Ligeledes skal de skal transportere de borgere, der ikke selv kan.

”Det var ikke planen, at man skulle køre længere for at blive vaccineret, men kommunen kan desværre ikke gøre noget. Kalundborg Kommune har sørget for, at regionen har lokation i Kalundborg, og derudover står vi for at transportere de borgere, der ikke selv kan komme frem og tilbage til vaccinationsstedet, men derudover har vi intet med vaccinerne at gøre. Det er regionens ansvar og opgave. Målet er jo, at ingen behøver tage ud af kommunen for at få vaccine,” fortæller Søren Ole Sørensen.

Afventer melding om lyntestcenter

I Kalundborg afventer man ligeså, at Falck åbner lyntestcenter. De har endnu ikke meldt ud, hvor de skal være, eller hvornår de påbegynder at teste. 

”Falck har desværre ikke meldt ud endnu hverken mht., hvor de skal være eller hvornår de åbner. Men jeg tænker da, at de begynder i weekenden eller på mandag,” siger Søren Ole Sørensen.

På testcentret på Hareskovvej i Kalundborg har man ydermere udvidet åbningstiderne således, at der nu er åbent alle hverdage fra kl. 10.00 - 15.00. Mandag og onsdag er der åbent til kl. 19.00.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0