AnnonceLuk annonce
Video: Coronasang har fået stor opmærksomhed

09-02-2021

Video: Gørlev Idrætsefterskole.

Af Jens Nielsen

Elever fra Gørlev Idrætsefterskole viser med en version af Adeles sang Hello, at unge påvirkes af coronanedlukningen. På kort tid har sangen fået stor opmærksomhed på de sociale medier.

Musiklinjen på Gørlev Idrætsefterskole har sammen med Anders Emil Jensen, linjefagslærer i musik og hans kone Sophia Nohr, lavet deres helt egen lockdown version af Adele's klassiker 'Hello'.

På kort tid har sangen fået stor opmærksomhed på Facebook, hvor sangen er afspillet mange tusinde gange.

Eleverne synger om hvordan det er at være ung og efterskoleelev i en tid som denne hvor man mærker ensomheden ved at være adskilt mere end nogensinde før. 

Mange coronasange handler om at holde humøret oppe og være sammen online og det hele nok skal gå.

I denne sang sættes der i stedet for spot på at der er noget man har mistet, der er et fællesskab som aldrig kan være det samme online og adskilt fra hinanden. Sangen er en anerkendelse af at det er sådan, og man ikke behøver sige til sig selv, at man skal trække det gode humør og ja-hatten frem til alt - for det holder vi mennesker ikke til i længden. 

‘I hope that I’m still well’ synger eleverne.

Online gymnastik er bare ikke lige så fedt og uanset hvor meget lærerne kæmper for at underholde på teams, er der en sørgmodighed til stede. Der er en længsel til at komme tilbage til det fællesskab eleverne har på efterskolen, tilbage til de gode oplevelser de har i vente og som de har måtte afkald på, men også en bekymring- hvad nu hvis det at komme tilbage ikke bliver som man har håbet? Der er en enorm tålmodighed fra de unges side, men også en nærværende opfordring til corona fra ungdommen om at træde tilbage, så ungdommen igen kan få lov at blomstre der hvor den har det bedst - i hinandens selskab og ikke inde døre i hjemmet. Det er hvad denne sang forsøger at omfavne. Den er ikke politisk selvom flere politikere er blevet tagget under videoen, men den forsøger at spejle de følelser som mange elever sidder med. 

”Det er et håb om at jeg stadig er okay og vi stadig har hinanden når vi kommer ud,” sådan fortæller musikefterskolelærer Anders Emil Jensen om budskabet i sangen.

”Den handler også om at finde tilbage til fællesskabet, når man har været adskilt- der kan være gået så lang tid, at der kan være andre ting der er blevet vigtige for den enkelte. Teenagere udvikler sig hurtigt. Der er elever der bliver tabt i den her tid desværre. Der er elever som det gik okay med, men som mister sig selv på det. Jo længere tid vi trækker det jo større konsekvenser kan det få for den enkelte i fremtiden og dermed også samfundet. Jeg siger ikke vi bare skal kastes tilbage på skolen- men der skal være en opmærksomhed på det og vi skal kunne anerkende det tabte og bruge vores energi på at finde ind til hinanden igen,” fortæller Anders. 

Korarrangement og tekst: Sophia Nohr

Produktion: Anders Emil Jensen

Video: Anders Emil Jensen og Sophia Nohr

Korstemmer: Freja, Lena, Olivia, Cecilie, Sarah, Alma, Carl, Silas, Anders og Sophia


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0