AnnonceLuk annonce
Fastelavn på en helt ny sjov måde

04-02-2021

Af Jens Nielsen

Vi nærmer os hastigt fastelavn. Under normale omstændigheder havde februar måned, traditionen tro, budt på fastelavnsfester, slik eller ballade, katten af tønden og masser af udklædning. Sådan ser verden desværre bare ikke ud. Men Kalundborg Ungdomsskole ’Ung Kalundborg’ vil gerne gøre februar lidt mere festlig hjemme i stuerne i disse ellers mærkelige tider.

Ung Kalundborg inviterer børn, unge og deres familier til at deltage i virtuelle fastelavns aktiviteter på Facebook siden: Ung Kalundborg. Forhåbentlig vil disse aktiviteter kunne skabe lidt fest, farver og glæde i hjemmene.

Fastelavnsbolletema

Hele uge 1 vil der i Ung Kalundborg være fastelavnsbolle-tema på programmet. Torsdag d. 4. februar starter den store fastelavnsbolle bage dyst. Her dyster to personer fra Ung Kalundborg mod hinanden i at lave den bedste fastelavnsbolle. Man vil i løbet af torsdag d. 4. februar kunne følge med i processen på Facebook og Kl. 16.30 sendes der live fra Skovbrynet 51, hvor bage dysten afgøres.

Ung Kalundborg opfordrer alle til at sende billeder af deres hjemmelavede fastelavnsboller til Ung Kalundborg. Håbet er, at den store-fastelavnsbolle-bage-dyst kan være med til at skabe incitament for nogle hyggelige bage stunder hjemme i de unge menneskers familiers køkkener.

Udklædningskonkurrence

Fra mandag d. 8. februar til søndag d. 14. februar er det muligt for børn, unge og gamle at deltage i Ung Kalundborgs store udklædningskonkurrence. Her behøver man hverken investere i dyre kostumer eller andet. En sminke lagt ved brug af flormelis, mel, syltetøj eller andre madvarer er også godkendt som udk lædning i konkurrencen. Det eneste man skal gøre er at indsende et billede af sig selv udklædt til Ung Kalundborg. OBS. Billedet vil blive postet på Ung Kalundborg Facebook side. Der vil være præmie til bedst udklædte bestående af to biografbilletter. Vinderen kåres af Ung Kalundborgs eventhold bestående af Olivia Kristiansen, der er en del af  Ung Leder i Kalundborg, Souschef Marie Møller Gunnarsson og Sara Nielsen, eventkoordinator i Ung Kalundborg. Vinderen offentliggøres mandag d. 15. februar kl. 16 på Facebook.

Mandag d. 8. februar skydes udklædningskonkurrencen i gang live kl. 16.30 på Facebook med to tutorials til fastelavns make-up. Den unge Olivia Kristiansen sminker souschef Marie Gunnarsson med ting fra køkkenet og her er det kun fantasien, der sætter grænserne. Her vil det desuden være muligt for seerne at bestemme hvilke ingredienser Olivia skal proppe i hovedet på Marie og i hvilken rækkefølge. Udover inspirationen til fastelavns make-up med madvarer vil der i live-udsendelsen også blive givet et bud på, hvordan man kan lægge en flot fastelavns make-up ved brug af teater make-up. De to tutorials kan man eventuelt bruge som inspiration til sin egen deltagelse i konkurrencen.

I løbet af ugen vil der desuden blive postet videoer og billeder af fastelavns udklædning og make-up som man kan vælge at bruge som inspiration til sin deltagelse i konkurrencen. Alle kan deltage og det er en oplagt mulighed for at gøre noget ekstra hyggeligt ud af fastelavn derhjemme i familierne.

Lav dit eget fastelavnsris

Den tredje uge i februar giver den kreative sjæl Lise Højberg et bud på hvordan man kan lave sit eget fastelavnsris. Her kan man få inspiration til forskellige former for pynt og i forlængelse af dette håber Ung Kalundborg, at modtage nogle fine billeder af hjemmelavede fastelavnsris i løbet af ugen. Når man  har lavet sit fastelavnsris kan man passende tage fusen på et eller flere af ens familiemedlemmer og deltage i Ung Kalundborgs prank konkurrence, hvor man skal rise en man kender op.

I Ung Kalundborgs prank konkurrence gælder det om at filme at man riser et familiemedlem op med sit fastelavnsris. Det er ikke et krav at fastelavnsriset er hjemmelavet og alle kan deltage.  Der er præmie til  den sjoveste prank video bestående af 2 biografbilletter.

Følg med i de mange fastelavnsevents på Facebook for Ung Kalundborg, Klik her


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0