AnnonceLuk annonce
COVID-19 har haft en positiv effekt på hussalg

29-01-2021

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Boligerne i Danmark har ikke været svære at sælge i 2020, og salget overgår faktisk rekorden fra 2019 med hele 22 pct.. Det viser nye handelstal fra Boligsiden for hele 2020. Hos ejendomsmæglerne i Kalundborg Kommune kan man sagtens genkende det billede, for også her har bl.a. COVID-19 haft en positiv effekt på hussalget.

Der blev solgt mere end 107.000 boliger i Danmark i 2020, hvilket er det højeste salg i de 10 år, Boligsiden har ført statistik over boligmarkedet, ligesom det er 22 pct. højere end salget i 2019, der havde den hidtidige rekord med cirka 88.000 handler. Det gode hussalg gælder også i Kalundborg, hvor Steffen Sørensen fra RealMæglerne i Ubby samt Henrik Andersen fra Robinhus fortæller, at også her har bl.a. COVID-19 haft en positiv betydning for hussalget.

Sommerhussalg fuldstændig boomet

”Hvis man ser på 2019 kontra 2020 er salget af helårsboliger hos os, dvs. villaer, rækkehuse, landejendomme, andelsboliger, steget med 15 pct. Sommerhusdelen er stort set fordoblet. Kort sagt, så har vi haft rigtig travlt. Jeg har ikke oplevet noget tilsvarende i min tid som ejendomsmægler. I årene før finanskrisen var der også travlt, men det skete over et længere stræk og ikke i det eksplosive tempo, som vi har set i år. Stigningen i salg og efterspørgsel i år skete fra den ene dag til den anden,” fortæller Steffen Sørensen, der er medindehaver RealMæglerne i Ubby, og fortsætter: 

”I den første uge efter nedlukningen i marts, brugte vi tiden på at få klaret det praktiske og afvikle de ting, der allerede var i gang. Derefter var det som om, at telefonledningen blev klippet over og rullegardinerne blev rullet ned. Der var helt dødt i butikken. Men der var tale om stilhed før storm. For allerede efter 14 dage, begyndte der at komme gang i butikken igen. Det begyndte stille og roligt, og da vi så nåede til april, eksploderede sommerhussalget, og det fortsatte hen over sommeren og helt frem til efter efterårsferien. Alle de købere, der i noget tid havde sagt måske og overvejet at købe et sommerhus, de slog til i år, og hver gang, vi fik et nyt sommerhus til salg, havde vi solgt tre andre.”

Hos Robinhus i Kalundborg har også Henrik Andersen haft travlt det sidste års tid. 

”Jeg kan sagtens genkende billedet. En af grundene er corona, fordi corona har skabt en væsentlig større efterspørgsel på fritidshusmarkedet. Helårshuse har også været stigende siden corona. Derudover har Kalundborg Kommune også det særlige, at det er vedtaget, at der kan udstikkes fleks-boligtilladelse på helårshuse. Man har altså ikke bopælspligt, dog skal det være huse uden for de fem centerbyer i kommunen, hvilket netop betyder, at det fx kan være huse på Røsnæs, Reersø eller i Havnsø,” fortæller Henrik Andersen.

Yngre familier som sommerhuskøbere

Begge ejendomsmæglere kan berette om, at yngre mennesker i højere grad, grundet COVID-19, har valgt at investere i sommerhuse. 

”For år tilbage var det mennesker på 40 plus, der købte, nu er det både folk i 20’erne og 30’erne, der køber fritidshusene. Der er tale om en gruppe, der typisk bor i byerne, men corona gjorde, at de ville væk fra en lille lejlighed i byen, og derfor så vi pludselig småbørnsfamilierne købe fritidshuse også,” siger Henrik Andersen.

Steffen Sørensen har en lignende opfattelse af situationen: ”Vi har haft en del lokale, der har købt sommerhus, men søgningen fra de ikke-lokale kunder fra hovedstadsområdet har været væsentligt større, end den plejer. Vi har især haft mange købere fra hovedstaden, som har følt sig spærret inde i deres lejlighed med to eller tre børn. De har haft behov for en græsplæne, og de har kendt vores område fra tidligere. På den baggrund har vi decideret handlet sommerhuse på 10-15 min., hvor det egentlig blot har handlet om at se huset, hvorefter køberne har spurgt, hvornår de kunne flytte ind,” slutter Steffen Sørensen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0