AnnonceLuk annonce
Mistænkelige indsamlere igen på spil

27-01-2021

Modelfoto.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I går skrev TV-Kalundborg om et par, der både i Høng og Svebølle forsøgte at samle penge ind på mistænkelig vis. Parret har sandsynligvis igen været på spil i flere andre byer.

Parret, der er mistænkt for at snyde folk med en falsk indsamling, var tirsdag eftermiddag at finde ved Meny i Kalundborg. En rumænsk mand og kvinde havde forsøgt at få folk til at skrive under på nogle papirer og donere penge. De to udlændige var kørende i en sølvfarvet personbil. Borgeren anmeldte episoden, da han mente, at de samme personer flere gange var set i Kalundborgområdet, hvor de to udlændiges optræden skabte utryghed.

Sidt på formiddagen anmeldte flere andre borgere ligeledes, at en udenlandsk mand og kvinde henvendte sig til nogle ældre kvinder, for at få dem til at donere penge til et ukendt formål foran Super Brugsen i Hvalsø. En borger havde henvendt sig til det udenlandske par, hvilket fik dem til at sætte sig ind i en sølvfarvet personbil, hvorefter de kørte fra stedet via Hovedgaden mod syd. En patrulje kørte til stedet og ledte efter bilen med de udenlandske personer, men fandt ikke frem til dem.

Nogle timer senere anmeldte en 84-årig kvinde fra Hvalsø, at hun omkring kl. 12 foran Super Brugsen i Hvalsø var blevet antastet af en udenlandsk mand, som samlede penge ind til børn. Han viste hende et stykke papir, hvor fire personer havde skrevet deres navn og deres donation. Den 84-årige kvinde gav manden 100 kr, men det var han ikke tilfreds med. Manden pegede på papiret, hvor der stod at andre havde doneret 200 kr. Kvinden følte sig derfor nødsaget til at give ham yderligere 100 kr. Manden kørte herefter fra stedet i en mindre mørk personbil. Kvinden havde efterfølgende undret sig over manden uhøflige optræden og kontaktede politiet, da hun mistænkte at manden ville gøre det samme ved andre. 
Manden beskrives som: Udenlandsk af udseende, 30-35 år, almindelige af bygning. Iført sort vindjakke. Talte dansk. Medbragte et hvidt ark papir. 

Sent tirsdag aften anmeldte endnu en 55-årig kvinde fra Vordingborg, at der omkring kl. 14.50 ved supermarkedet Rema 1000 på Høvevej i Kirkebyen, Fårevejle St. – Odsherred havde været en mistænkelig indsamling. To udlændinge havde fremvist en hjemmelavet seddel, hvor der stod, at de samlede ind til handicappede børn og unge uden sprog. Manden som henvendte sig havde intet sprog, men kom kun med lyde. Indsamlingen tog kun imod kontanter og donorerne skulle oplyse deres navn og adresse på en liste. De to som henvendtes sig nærmest løb hen imod bilerne på P-pladsen for at få kontakt. Den 55-årige kvinde havde oplyst sit navn, men havde ingen kontanter, så ville hæve i supermarkedet. Da hun kom ud var de to personer væk, og hun fik senere en dårlig følelse ved oplevelsen og kontaktede politiet. 

Mange henvendelser om mistænkelig indsamling

Midt- og Vestsjællands Politi har den seneste tid fået flere henvendelser om mistænkelige indsamlinger rundt omkring i politikredsen. Politiet har fokus på de mistænkelige forhold, og vi er meget glade for de henvendelser, vi får fra borgerne, da der er mistanke om, at der ikke er tale om legale indsamlinger. 

Politiet henstiller til, at man ringer til politiet på tlf. 114, hvis man ser lignende indsamlinger eller mistænkelige forhold. Hvis politiet får anmeldelsen med det samme, er der større chance for, at en patrulje kan finde frem til de mistænkte og få afklaret, om deres forehavende er lovligt. Noter gerne signalement på personer og evt. køretøjer, da det har stor betydning for politiets videre efterforskning. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0