AnnonceLuk annonce
Video: COVID-19 skal ikke forhindre hverdagen

26-01-2021

Video: Jens Nielsen

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

De sociale tilbud har en vigtig forpligtigelse til at skabe en meningsfuld og afvekslende hverdag, på trods af COVID-19, for en borgergruppe med stor diversitet og støtteafhængighed. Det forsøger de på Præstehaven i Kalundborg, hvor de tirsdag havde bål, musik og spiste pandekager i det fri.

Grundet COVID-19 holdes dagtilbuddene åbne i en anderledes form, bl.a. for de borgere, der bor på Præstehaven i Kalundborg. Det betyder, at borgere til andre dagtilbud stadig fortsat tager afsted eller hentes til dagtilbuddene, hvor alle retningslinjer overholdes med afstand og hygiejne. Borgere, der ikke kan bære mundbind af fysiske eller psykiske årsager er fritaget, men alle medarbejdere bærer mundbind eller visir.

På Præstehaven i Kalundborg forsøger man, til trods for COVID-19 og alle restriktioner, at bibeholde en normal hverdag for alle de borgere, der bor på bostedet. Anne Dorit Nielsen, der er teamleder i Præstehaven, fortæller, at man fortsat laver aktiviteter med borgerne så vidt muligt, men at der er mange hensyn at tage og restriktioner at følge.

COVID-19 skal ikke forhindre alle hverdagens glæder

”Vi har gæsteregler på vore bosteder om max antal i de enheder af lejligheder, hvor der bor borgere med kroniske somatiske lidelser, der gør, at de er i særlig risikogruppe mht. at blive svært syge af COVID-19, og der er mange restriktioner, men vi går samtidig også meget op i, at COVID-19 ikke skal forhindre hverdagen,  livsglæden, udfoldelsen og oplevelserne, hver for sig og sammen, som nu er med dagtilbud fra Raklevgården i de enheder/teams på Præstehaven, hvor den enkelte borger bor. Dvs. at borgerne ikke længere har værkstedsaktiviteter på tværs af enheder, men i deres boenhed.”

Alle sanser skal bruges

Anne Dorit Nielsen fortæller endvidere, at i aktiviteterne indgår både sansemæssige, sociale og kreative oplevelser, såsom musik, sang og bagning.

”Hos os handler det ikke kun om funktionsniveau og handicap, men om personlighed og ønsker. Vi har på Præstehaven/Raklevgården en særdeles spændende og livsglad borgergruppe, der trods syns- og andre handicaps er unge og voksne, der ønsker en livsverden med respekt, sjove oplevelser, socialt samvær, medborgerskab og inddragelse. Der er borgere, der sidder i kørestol, og har brug for personlig pleje på mange eller alle områder. Ligesom der er borgere, der har fysisk mobilitet, og har forskellige behov for en mentaliserende og forudsigelig struktur. Og der er borgere med udfordringer i en kombination af disse,” slutter Anne Dorit Nielsen.

På Præstehaven afventer man vaccinationer. Udmeldte prioriteringer er dog, at borgerne her, ligesom borgerrettet personale, er i kommende rækkefølge. Der er ligeledes netop indgået aftale om lyntest ugentligt til personale.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0