AnnonceLuk annonce
Sen besked om smitteudbrud grundet travlhed

20-01-2021

Smitteudbrud med COVID-19 på Odinscentret i Høng blev fortalt sent til offentligheden grundet travlhed med at håndtere situationen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

I mandags skrev TV-Kalundborg om, at 20 beboere og 17 medarbejdere på Odinscentret i Høng var konstateret smittet med COVID-19. På daværende tidspunkt var det 11 dage siden, at smitteudbruddet var konstateret.

Flere borgere har undret sig over, at Kalundborg Kommune ikke gav offentligheden besked med det samme, da der blev konstateret smitteudbrud på Odincentret i Høng. Det var imidlertid ikke, fordi man ikke ville informere borgerne om det, men fordi man havde travlt med at håndtere situationen samt informere de pårørende, og derfor fik givet senere besked til pressen. 

”Den 7./8. januar konstaterede vi, at nogle er syge på Odinscentret, vi tester, og søndag bliver jeg kontaktet af Styrelsen for Patientsikkerhed om, at der er tale om et smitteudbrud, på centret, og at der derfor nu er besøgsforbud. Jeg meddeler det til kommunalbestyrelsen den dag, og vi har møde fredag vedrørende krisestyring. Jeg må indrømme, at derimellem var der så meget, der skulle være styr på, at jeg ikke tænkte på, at informere pressen. De pårørende skulle have besked, og tiden gik med alle de ting, der skulle være styr på. Det vil ikke gentage sig, men alt andet stod i flammer lige der,” fortæller Søren Ole Sørensen, der er direktør med ansvar for sundhed i Kalundborg Kommune, og fortsætter: ”Det er jo bestemt ikke i kommunens interesse ikke at informere borgerne om den slags, tværtimod. Der er tale om en forglemmelse, og sker den slags igen, vil vi selvfølgelig fortælle det så hurtig som muligt. Men det er jo altid på bagkanten, at vi fortæller noget til offentligheden, altså når vi ved noget med sikkerhed.”

Usikkerhed om den engelske variant

Endvidere var der usikkerhed omkring, hvorvidt der var tale om den britiske variant, B117, der er meget smitsom, på Odinscentret, da B117 varianten med sikkerhed har været at finde i Høng tidligere. Det kan dog hverken be- eller afkræftes. Styrelsen for Patientsikkerhed har informeret om, at der er konstateret den engelske variant B117 i Høng, dog er de test, der tidligere er konstateret med varianten B117 ikke fra Odincentret.

”Jeg har fået flere spørgsmål om, hvorfor vi ikke tester for den engelske variant, men det er jo ikke os, der afgør, hvad man analyserer efter inde på Serum Instituttet. Vi tester ligesom alle andre, og testen bliver sendt af sted. Hvad der herefter bliver analyseret for, har vi ikke indflydelse på,” slutter Søren Ole Sørensen.

Alle beboere er blevet vaccineret på lige fod med alle andre plejehjemsbeboere i kommunen, dvs. de beboere, der har sagt ja til vaccinen. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0