AnnonceLuk annonce
Heunicke: Kontakttallet falder for langsomt

12-01-2021

Af Jens Nielsen

Kontakttallet er tirsdag opgjort til 0,9. Det er dårligt nyt, lyder det fra sundhedsministeren. Kontakttallet skal væsentligt længere ned, inden den engelske variant tager over i februar. I Kalundborg Kommune er der heller ikke store fald i antallet af smittede.

Det såkaldte kontakttal for smittespredningen med COVID-19 i Danmark er tirsdag opgjort til 0,9, Det oplyser sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på Twitter.

Sundhedsministeren kalder det for ’dårligt nyt’, selv om epidemien på nuværende tidspunkt er aftagende.

”SSI har beregnet kontakttallet. Dårligt nyt: Det falder slet ikke nok, når den engelske variant B117 spredes i DK. Kontakttallet er 0,9. Det er alt for højt, og skal væsentligt længere ned, inden den eksponentielt smitsomme variant tager over i februar. Lad os gøre det. Lige nu er vi et sted i Danmark, hvor vi kan forsinke den stigende smitte. Men det kræver, at alle følger myndighedernes retningslinjer. Aflys sociale aftaler, hold to meters afstand, arbejd hjemmefra, hvis muligt, osv. Tak for indsatsen,” skriver Heunicke på Twitter.

I Kalundborg Kommune er det registreret 111 smittede inden for de sidste syv dage. Lige før jul var tallet på knapt 300, men faldt til omkring 60 først i januar. Nu er der altså igen sket en stigning, så der er alt mulig grund til at passe på, og følge myndighedernes restriktioner.

Inden for de sidste syv dage er der foretaget 3218 test i Kalundborg Kommune, og i alt er der foretaget 28.723 test i Kalundborg Kommune siden coronapandemien begyndte for snart et år siden.

I alt har der indtil i dag tirsdag, været 1.256 smittetilfælde i Kalundborg Kommune, oplyser Statens Serum Institut.

De nuværende restriktioner, der blandt andet omfatter lukning af butikker og forsamlingsloft på fem personer, står til at udløbe søndag den 17. januar. Statsminister Mette Frederiksen varslede dog for nylig, at der næppe er nogen af restriktionerne, der vil blive ophævet, men at de derimod vil blive forlænget.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0