AnnonceLuk annonce
Så er salget af fyrværkeri startet

15-12-2020

Udvalget af batterier er stort i Havecentret. Foto: Jens Nielsen

Af: Jens Nielsen

Havecentret på Stejlhøj i Kalundborg inviterer alle interesserede til et flot fyrværkerishow søndag den. 27. december kl. 17. Salget af fyrværkeri fra Havecentret er startet.

Selv om julen slet ikke er overstået endnu er der mange som er begyndt at tænke på nytårsaften, og dermed også fyrværkeri.

I dag tirsdag d. 15. december startede salget af fyrværkeri landet over, også i Havecentret på Stejlhøj i Kalundborg, hvor man mærker en stor interesse. De første kunder var klar til at handle så snart Havecentret åbnede. Det er dog ikke lovligt at skyde det købte fyrværkeri af før d. 27. december.

Ifølge en ny prognose fra Dansk Erhverv lader det til, at danskerne har tænkt sig at slutte året af med et ekstra stort brag i år, og det er medindehaver af Havecentret i Kalundborg, Rasmus Jensen, enig i.

”Jeg er ret fortrøstningsfuld, jeg tænker at kunderne gerne vil et eller andet efter alle de her restriktioner, og ude på gaden kan man lige hilse på naboen, så jeg tror godt det kan hjælpe lidt på humøret og komme ud og skyde lidt fyrværkeri af,” siger han

Sortimentet i Havecentret er meget stort, måske byens største, der er alt i raketter, store og små, batterier i mange størrelser, fontæner, bomberør, alt i hatte, bordbomber, pynt til bordene, og selvfølgelig sikkerhedsbriller i flere varianter.

Fyrværkeri fra Aalborg Fyrværkerifabrik

Igen i år har Havecentret valgt fyrværkeri fra Aalborg Fyrværkerifabrik. Der føres to serie, henholdsvis Japan og Powerblock.

Det store udvalg er udstillet i forretningen, i form af attrapper, her kan kunderne så udfylde en bestillingsseddel, og mens der betales, pakker personalet varerne og de er klar til udlevering når kunden forlader butikken. Nemt og hurtigt.

Året ud vil der hver dag være et nyt godt tilbud på fyrværkeri på Havecentrets Facebookside, https://www.facebook.com/havecentretkalundborg.dk/

Fyrværkerishow

For mange kan det være svært at bestemme sig for hvilken raket eller batteri der skal købes, derfor afholder Havecentret en stor prøveskydning søndag den 27.december kl. 17 ved forretningen på Stejlhøj. Her vil stort set alle de modeller som findes i forretningen blive skudt af, på den måde er det måske nemmere at få købt det helt rigtige.

”Vi mener godt vi kan afholde en prøveafskydning helt forsvarligt, for det første har vi 14.000 kvadratmeter kunderne kan være på, og så må folk jo gerne være ude på selve Stejlhøj, hvor fyrværkeriet nemt kan opleves fra,” fortæller Rasmus Jensen.

Havecentret plejer at byde kunderne på frikadeller og kartoffelsalat, men grundet corona, så er der ingen former for beværtning i år.

De sidste dage op til nytåret har Havecentret udvidet åbningstiderne.

Den 30. dec. fra kl. 9 - 20 og d. 31. dec. fra kl. 9 - 16.

Få et overblik over reglerne for salg og opbevaring af fyrværkeri her:

  • Man må købe fyrværkeri i danske butikker fra 15. december til 31. december.
  • Man må fyre fyrværkeri af fra 27. december til og med 1. januar.
  • Det er ulovligt at fyre fyrværkeri af resten af året.
  • Det er lovligt at opbevare fem kilo NEM (Netto Eksplosivstof Mængde). På fyrværkeriet kan man læse indholdet af NEM.
  • Det er ulovligt at købe fyrværkeri for alle under 18 år.
  • Personer mellem 15 og 18 må dog købe såkaldt helårsfyrværkeri. Det er blandt andet knaldperler, trækbordbomber og stjernekastere.
  • Al fyrværkeri, der sælges i Danmark, skal være CE-mærket. Mærket viser, at producenten har fået testet og godkendt sit fyrværkeri.

Kilde: Borger.dk.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0