AnnonceLuk annonce
En ejendomsmægler, der følger med tiden

02-12-2020

Ejendomsmægler Henrik Petersson har haft et godt 2020, og glæder sig til at sælge mange flere huse i Kalundborg. Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Henrik Petersson har været ejendomsmægler i mange år. Egentlig er han uddannet arkitekt i sin tid, men tog derefter uddannelsen som ejendomsmægler og senere valuar. Han har arbejdet som ejendomsmægler siden 1985. Først i Hørsholm og siden som selvstændig fra 1987, siden 1989 under kæden EDC. I dag er han stadig selvstændig, men han har valgt at følge tidens trends, og har derfor ikke en fysisk forretning inde i byen, hvor man kan gå ind og se på huse.

Førhen stod man ved vinduet hos de lokale ejendomsmæglere, og så på, hvilke huse, der var til salg. I dag går stort set alle mennesker på nettet, når de skal købe et hus. Deri ligger den store forskel på dengang og  i dag. Henrik Petersson er ganske vist ikke helt ung længere, men han forstår at følge med tiden. Han solgte i 2013 sin halvdel af ejendomsmægleren EDC Kalundborg, og har siden 2014 været selvstændig med kontor hjemme på privatadressen i Kalundborg.

”Jeg havde lyst til noget mere frihed, og det kunne jeg gøre ved at sælge min andel af EDC Kalundborg til Jesper, og da jeg derefter fandt ud af, at jeg ikke havde lyst til at stoppe med at arbejde, valgte jeg fortsat at være selvstændig, blot under helt andre præmisser. Nu sidder jeg hjemme, og er ikke afhængig af, at skulle være i en forretning på et bestemt tidspunkt, og jeg kan tage de kunder ind, jeg har tid til. Jeg har en meget større frihed, og da jeg ikke har lige så mange udgifter, som de, der sidder med dyre butikslokaler og ansatte, kan jeg også tage et noget mindre salær for den samme ydelse,” fortæller Henrik Petersson, og fortsætter: ”Allerede dengang jeg fysisk havde butikken, kunne jeg til sidst se, at folk sad hjemme og kiggede på huse på nettet, og i dag i endnu større grad på tlf. Der er ikke brug for et butikslokale, og i og med, at jeg har skåret ned på udgifterne, kan jeg også tage et noget mindre salær for den samme ydelse, som jeg gav, da jeg var ejendomsmægler med butik i gaden for EDC. Under finanskrisen tilbage i 2008 kunne vi virkelig se, hvad det betød for os med en masse faste udgifter pga., at vi havde forretning m.m. Nu betyder det ikke så meget for mig, når der er nedgangstider.”

Derudover er Henrik Petersson ikke i tvivl om, at en anden ting, som kunderne er glade for hos ham er, at de her får den samme rådgiver hele vejen igennem. 

”Der er kun mig, så der kommer ingen andre ind over. Kunden taler med den samme hver gang, og det fungerer rigtig godt. Men selvfølgelig handler det i sidste ende også om kemi,” fortæller han.

2020 bedre end forventet

Da COVID-19 gjorde sit indtog, forberedte Henrik Petersson sig på, ligesom mange andre, at det nok blev et noget sløvt år på jobfronten. Men der tog han fejl. I foråret blomstrede sommerhusmarkedet op, og stille og roligt fulgte helårshusene med.  

”Der er generelt solgt meget mere, end der er kommet til salg, og det er selvfølgelig et luksusproblem. Der er naturligvids også stadig nogle huse, der ligger til salg i længere tid.  Vi er jo ligeledes udfordret af faldende indbyggertal i Kalundborg, ligesom vi er langt bagyd herude mht. nybyggeri,” siger Henrik Petersson.

Henrik Petersson er født og opvokset i Roskilde, men kom til Kalundborg i 1987, hvor han startede op som selvstændig ejendomsmægler, og i 1989 kom ind under EDC kæden.  Har solgte sin del af EDC Kalundborg i 2013, og har siden 2014 drevet sin egen ejendomsmæglerforretning, og han har umiddelbart ikke tænkt sig at stoppe lige foreløbig. Han er glad for sit job og ikke mindst sine mange kunder, der alle nyder godt at hans store netværk og ikke mindst kendskab til Kalundborg. Han er endvidere tidligere formand for Handelstandsforeningen gennem syv år, og inden da formand for Visit Kalundborg, inden det blev til Visit Vestsjælland. Han bor i dag stadig i Kalundborg sammen med sin hustru Susanne.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0