AnnonceLuk annonce
Lokale landmænd med i demonstration i København

22-11-2020

Af Jens Nielsen

Omkring 700 traktorer var samlet i København til lørdagens demonstration, der med arrangørernes ord skulle hylde grundloven og demokratiet. Mange lokale fra Kalundborg Kommune deltog også, bl.a. Jacob Stavnskær, som havde tre traktorer med i optoget.

Langelinie i København var lørdag proppet til randen med traktorer og fiskekuttere fra hele landet.

Landmænd, fiskere og vognmænd demonstrerede nemlig for at hylde grundloven og demokratiet i kølvandet på regeringens pressemøde den 4. november. Her annoncerede statsminister Mette Frederiksen (S), at alle mink i Danmark skulle aflives for at forebygge en eventuel spredning af muteret coronavirus. En besked, der siden har vist sig at være i strid med loven, og som altså har skabt røre blandt landmændene.

Flere lokale landmænd deltog i demonstrationen, bl.a. Jacob Stavnskær fra Stavnskær Entreprenør og Maskinstation i Kærby, som havde hele tre traktorer med i den store demonstration i København.

”Det var så flot, der var så mange glade mennesker som stod med flag og tommelfingeren op, det var helt vildt, ingen tvivl om, at det var for hele Danmark vi kørte den tur, det var ikke kun for minkavlerne, men for grundloven og fællesskabet,” fortæller Jacob Stavnskær, hjemme i Kærby igen efter turen til København i traktor.

De mange traktorer kørte ind i København fra tre forskellige indfaldsveje og så blev kolonnerne flettet sammen inden de mange deltagere i demonstrationen nåede frem til Langelinie.

”Der er kæmpe ros til politiet, alt klappede, rigtigt flot arbejde,” fortæller Jacob Stavnskær.

Jacob Stavnskær er ikke landmand, men rigtigt mange af kunderne er landmænd, derfor havde han valgt at støtte op om demonstrationen i København.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0