AnnonceLuk annonce
Stærkt digitalt partnerskab

25-11-2020

kontakt@tv-kalundborg.dk 

Biotekselskabet Unibio, der har deres fabrik liggende på Asnæsvej i Kalundborg, som har udviklet en metode til fremstilling af protein gennem fermentering på metan, og NNE, som er en førende rådgivende ingeniørvirksomhed inden for den farmaceutiske og biotekniske industri, indgår stærkt digitalt partnerskab. 

Ifølge Unibio og NNE er det nye partnerskab er rent win-win; Unibio får mulighed for at integrere en fremtidssikret dataopsamlingsplatform, der arbejder hen imod Industri 4.0. Platformen er skalerbar til alle størrelser fabrikker – fra pilotanlæg til fuldskalafabrikker med flere U-Loop®- fermentorer - og vil bringe Unibio i front med den nyeste dataopsamlingsteknologi. NNE får en unik mulighed for at få afprøvet nye teknologiske løsninger i et ægte produktionsmiljø, inden de anbefaler det til kunder med større anlæg, fx i den farmaceutiske industri.

De to danske selskaber NNE og Unibio har skabt et samarbejde til fordel for begge selskaber og hele biotekbranchen. NNE og Unibio har indgået en aftale om, at NNE kan teste og udvikle nye smarte løsninger inden for Industrial Internet of Things (IIoT) og avanceret dataanalyse på Unibio’s semiindustrielle testfaciliteter i Kalundborg. Det vil også være muligt for NNE at tage kunder med til fremvisning hos Unibio i Kalundborg. Med aftalen får Unibio adgang til det nyeste inden for IIoT og permanent adgang til flere data fra deres produktionsproces.

Med det nye samarbejde får Unibio mulighed for at implementere en moderne historian, et system, der kan logge produktionsdata meget effektivt. Det vil give virksomheden bedre mulighed for at monitorere og analysere det, der bl.a. sker i U-Loop®-fermentoren, en særlig fermenteringstank, som Unibio har udviklet til fremstilling af bakterielt protein, hvor metan tilsættes som kulstofkilde. Med de nye datalogninger kan Unibio nemmere finjustere produktionen, og ved test af nye metoder og procedurer kan selskabet se effekten væsentlig hurtigere, end før udstyret blev integreret. Disse datalogninger kan desuden benyttes til at skabe en digital tvilling, en teknologi hvormed man kan simulere tusindvis af procestests om dagen. Dette vil gøre Unibio i stand til både at optimere og reducere tidsforbruget i produktionsprocessen, ligesom det vil gøre udviklingen af nye produkter nemmere og hurtigere.

”Vi er rigtig glade for aftalen med NNE, og vi ser store muligheder i samarbejdet. Vi er nået til et sted i vores procesoptimering, hvor vi har brug for flere og bedre data, og det kan NNE hjælpe os med. Vi får ikke kun flere data, men vi får også mulighed for at gøre brug af NNE’s store viden inden for IIoT, predictive modelling og maintenance, machine learning, artificial intelligence og nye værktøjer som augmented reality. Samtidig får vi en nær og stærk relation til nogle af de dygtigste folk inden for digitalisering af bioteknologiske processer, hvilket forventes at være meget værdifuldt,” siger Henrik Busch-Larsen, CEO hos Unibio.

Nye teknologier afprøves, før de anbefales

Det er ofte svært at teste ny teknologi og nye løsninger i en farmaceutisk produktion, da alt skal være valideret, før det kan kobles til produktionsudstyret hos kunden. Med det nye partnerskab får NNE mulighed for at opsætte, afprøve og fremvise nye løsninger i et rigtigt produktionsmiljø. 

”Vi er meget glade for partnerskabet med Unibio. Inden vi anbefaler nye teknologier til vores kunder, får vi mulighed for at se det i drift i Unibio’s produktionsfaciliteter. Gennem dialog med Unibio får vi også mulighed for at få tilbagemeldinger om, hvordan teknologien fungerer, og hvad der evt. kan være af udfordringer, som vi skal løse, inden vi rådgiver vores kunder om at implementere lignende løsninger. Det er helt bestemt et meget værdifuldt partnerskab for både NNE og Unibio, og det bliver en kæmpe fordel for vores kunder,” siger Frederik Klinge, Director for Manufacturing Intelligence hos NNE.

NNE er en dansk rådgivende ingeniørvirksomhed, inden for den farmaceutiske og biotekniske industri, som understøtter sine kunder verden over med opførelse og optimering af fabrikker. NNE blev grundlagt i 1991, og er ejet af Novo Nordisk.

Unibio er et dansk industrielt biotekselskab, som har udviklet en fermenteringsmetode til produktion af et bæredygtigt og økologisk højkoncentreret protein. Virksomheden er verdensførende inden for sit område. Produktionsmetoden afkobler fuldstændigt proteinproduktion fra landbrug og fiskeri til gavn for vigtige økosystemer - fx verdenshavene og regnskoven. Unibio har hovedkvarter i Roskilde og produktions- og testfaciliteter i Kalundborg. Unibio er ejet af Busch-Larsen familien, der har grundlagt virksomheden, og af en gruppe af private investorer og Mitsubishi Corporation.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0