AnnonceLuk annonce
Politiet påskønner heltemodig indsats

13-11-2020

Af Jens Nielsen

Midt- og Vestsjællands Politi har netop tildelt 23 mænd og kvinder i alderen 19-72 år en dusør på 1000 kr. og et diplom som påskønnelse for resolut og modig handling, der i flere tilfælde var med til at redde en anden persons liv eller sætte en stopper for en kriminel handling. Blandt de 23 personer er fem fra Kalundborg Kommune.

Den 17. juli i år opstod der en voldsom brand i en lejlighed på 1. sal på Helsingevej i Kirke Helsinge ved Gørlev. Kvinden i den brændende lejlighed stod på altanen og kunne ikke komme ned.

To lokale mænd udviste mod og beslutsomhed, det reddede kvindens liv.

En 57-årig mand forsøgte indledningsvis at kravle op for at hjælpe kvinden ned af en stige, men det var ikke muligt, hvorefter en 28-årig mand hentede en teleskoplæsser, som var monteret med en mandskabskurv. Den 57-årige blev hejst op til kvinden og hjalp hende i sikkerhed ned fra altanen og den brændende lejlighed.

De to mænd udviste et ekstraordinært initiativ, mod og beslutsomhed og fik bragt kvinden i sikkerhed, hvorfor politiet nu har tildelt dem en dusør. 

Video: Kvinde reddet ud af brændende ejendom

Overmandede røver i Rema 1000

Onsdag den 5. august i år stod en 44-årig mand og en 40-årig mand udenfor Rema1000 på Klosterparkvej i Kalundborg og snakkede. En 48-årig mand stod på parkeringspladsen ved sin bil. De så alle tre en maskeret mand løbe ind i butikken og hørte ham råbe: ”Giv mig pengene”. Da gerningsmanden løb ud af butikken, overmandede den 44-årig, og den 40-årige mand gerningsmanden, og den 48-årige mand løb derhen, hvorefter de sammen fik pacificeret røveren og fastholdt ham, indtil politiet ankom til stedet.  

De tre mænd tildeles en dusør fra politiet for deres handlekraftige og årvågne indsats, som medførte, at røveren blev anholdt.

Retten har idømt 42-årige seks måneders fængsel for røveriet hos Rema 1000 på Klosterparkvej.

Sådan bliver man indstillet til en dusør hos politiet

Borgere bliver som hovedregel indstillet til dusør af typisk en politiansat, som har været involveret i en hændelse, hvor den første og umiddelbare vurdering er, at en borger har gjort en ekstraordinær indsats og derfor bør hædres.

Indstillingen vurderes herefter ledelsesmæssigt og i henhold til interne regler om tildeling af dusører til private, inden den endelige beslutning om tildeling af en dusør tages.

På grund af COVID-19 blev der i år ikke afholdt dusørarrangement på politistationen i Roskilde, i stedet blev dusør og diplom sendt til de 23 modtagere.

 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0