AnnonceLuk annonce
Julehjælp: Stor lyst til at hjælpe

02-11-2020

Frivilligkonsulent ved Kalundborg Kommune, Britt Skytte kigger på tavlen med Projekt Julehjælp sammen med repræsentanter for Lions Kalundborg, Børge Jacobsen og Svend Olesen (bagerst). Foto: Gitte Korsgaard.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Endnu engang er Lions Kalundborg, i samarbejde med Kvickly Kalundborg, klar til at sætte Projekt Julehjælp i gang. Projektet kører på sjette år, og kalundborgensernes lyst til at hjælpe sine medmennesker er ikke mindre i år trods hele COVID-19 situationen.

Tavlen med Projekt Julehjælp triller i løbet af ugen, for sjette år, frem i Kvickly Kalundborg, og man kan igen i år hjælpe familier, der har svært ved at få pengene til at slå til i forbindelse med julen. Allerede på nuværende tidspunkt får Kvickly mange henvendelser fra kunder, der gerne vil bidrage til Projekt Julehjælp, hvilket man gør ved at bidrage til indkøb af julemiddag og juleslik samt julegaver til børnene. 

”Jeg tror, at det mange kan forholde sig til ved den salgs julehjælp, som vi her tilbyder, er, at det er lokalt, og man ved, hvad man donerer, fx en juleand. Her er ikke noget med administrationsgebyrer osv. Man kører en varer, og den får en familie i kommunen, der har brug for hjælp. Mere enkelt kan det ikke gøres,” siger direktør i Kalundborg Brugsforening, Keld Haapanden, og bliver suppleret af Kirsti Thygesen: ”Vi har allerede rigtig mange kunder, der spørger om, hvornår de kan få lov at donere julehjælp, så jeg tror, at der er mange igen i år, der gerne vil hjælpe.”

Hjælp fra sundhedsplejersken 

Som noget nyt i år, har Lions Kalundborg kontaktet frivilligkonsulent Britt Skytte ved Kalundborg Kommune, da de gerne vil have lidt hjælp til at få fat i de familier, der ikke selv har overskud til at søge om julehjælp hos dem. 

”Jeg forhørte mig lidt omkring, og fandt hurtig ud af, at sundhedsplejersken var det rigtige sted at henvende sig. De er ude i hjemmene, og ved, hvem der har brug for ekstra hjælp,” siger Britt Skytte, og tilføjer: ”Og så er dette projekt jo en alle tiders idé. En virkelig god måde at hjælpe lokalt på.”

Lions Kalundborg giver stadig, som udgangspunkt, 40 familier julehjælp, hvoraf sundhedsplejersken ved Kalundborg Kommune dog i år hjælper med at finde ti af familierne, der ikke selv har overskud til at kontakte Lions.

Ingen solskinshistorier

Svend Olesen og Børge Jacobsen fra Lionas Kalundborg fortæller, at de også forsøger at undgå, at nogle slet ikke får hjælp nogle steder fra, ligesom de samme familier ikke får flere steder fra.

”Vi snakker sammen med bl.a. Røde Kors og Menighedsplejen i kommunen for netop at undgå, at nogle familier, der har brug for hjælpen, slet ikke får, og andre får flere gange,” fortæller de, og Svend Olesen fortsætter:

”Det er bestemt ikke solskinshistorier, man læser, når man sidder med ansøgningsskemaerne, og det kan være meget svært at vælge de 40, når man måske har 80 ansøgninger. Men heldigvis var vi så heldige sidste år, at lokale virksomheder gav et lidt større beløb til projektet, og således kunne vi hjælpe flere. Det håber vi også, at vi kan i år.”

Sidst på ugen er ansøgningsskemaerne klar, og kan afhentes på den store tavle, der bliver sat op i forområdet hos Kvickly Kalundborg. På tavlen med julehjælp kan både private og virksomheder bidrage. Den 22. december kan de udvalgte familier afhente mad, juleslik og gaver til børnene i Kvickly Kalundborg. 

Således fungerer det i praksis

Man donerer ved fysisk at tage en lille papmærkat fra tavlen, der står i Kvickly, og tage den med til kassen, hvor man betaler for den. Hver enkelt mærkat fra tavlen har en stregkode, og man betaler derved for ’varen’, som alle andre varer, man køber. Men i stedet for selv at få noget fysisk med hjem, har man doneret juleslik, flæskesteg, and eller noget andet til en familie, der har brug for lidt økonomisk hjælp. Derudover kan man også donere et pengebeløb, hvis man har lyst, og dermed kan endnu flere familier hjælpes. Man kan være anonym, eller man kan skrive sit navn på tavlen, når man donerer.

Kvickly leverer alle varerne til familierne til indkøbspris, og det er Kvickly-medarbejderne, der står for hele administrationen af julehjælpen. Kvickly Kalundborg tjener derfor selvfølgelig intet på julehjælpen. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0