AnnonceLuk annonce
Nej - affaldet blandes ikke sammen

31-10-2020

City Container har investeret 24. mio. kr. i 12 helt nye skraldebiler som skal indsamle affald i Kalundborg Kommune. Foto: Jens Nielsen.

Af Jens Nielsen

12 helt nye skraldebiler skal fra på mandag stå for affaldsindsamlingen i Kalundborg Kommune. City Container har investeret 24 mio. kr. i de nye skraldebiler, som alle er indrettet med to kamre.

Fra søndag d. 1. november skal alle borgere sortere mere affald i hjemmet. Ud over rest- og bioaffald, skal metal, plast, papir og karton nu også sorteres, og derfor har alle husstande fået en ekstra affaldsbeholder.

Men borgerne vil også møde en stribe helt nye skraldebiler. Fra på mandag er det firmaet City Container som har overtaget opgaven med at indsamle affald i hele Kalundborg Kommune.

City Container har købt 12 helt nye topmoderne skraldebiler, de otte biler skal bruges til indsamling af rest- og bioaffald, mens de sidste fire skal indsamle metal, plast, papir og pap fra borgernes nye affaldsspande.

De syv biler er leveret og er klar, mens de resterende fem biler bliver leveret hurtigst muligt fra fabrikken i England. Renovatøren låner de resterende fem skraldebiler med to kamre til indsamling af affaldet indtil, de sidste biler er klar. 

Alle biler har to kamre

Myten om, at alt affald bliver blandet sammen i et rum i skraldebilen, er ikke rigtig, alle bilerne er indrettet med to kamre, og det var de for øvrigt også i de biler som tidligere indsamlede affaldet.

Når skraldebilen er fuld, læsses den af på omlastestationen i Kalundborg, hver fraktion i hver sin boks, så affaldet ikke blandes sammen. Herfra pakkes de enkelte fraktioner så i store containere som køres til videre forarbejdning.

Personalet følger med

Det er kun skraldebilerne som er nye fra på mandag, alt personalet fra det tidligere firma er blevet ansat i City Container, og alle ruter og tømningsdage bliver der heller ikke lavet om på. Der er så ansat ekstra personale til de fire biler som skal stå for indsamling af metal, plast, papir og pap.

De nyindkøbte skraldebiler er det mest moderne som findes på markedet, hvor der er gjort ekstra meget ud af arbejdsforholdene for medarbejderne, med bl.a. køleskab i alle biler, der er handskevarmer og så er der ikke gået på Kompromis med sikkerheden.

”Alt hvad man kan købe af sikkerhedsudstyr med hensyn til overvågning, er monteret på de nye biler, chaufføren kan overvåge omgivelserne i 360 grader, der er kamera hele vejen rundt på bilerne, plus der er en rader på højre side, som skal advare chaufføren, så højresvingsulykker undgås, og der er ekstra store ruder i førerhuset for at få det bedste overblik, vi har gjort alt hvad vi kan for, at sikkerheden skal være i orden, både for medarbejderne, men også for omgivelserne,” fortæller Rene Larsen, divisionsdirektør i City Container.

City Container har indgået en femårig kontrakt med Kalundborg Kommune, med mulighed for en toårig forlængelse.

Den almindelige skraldespand til rest- og bioaffald tømmes hver 14 dag, mens den nye ekstrabeholder til metal, plast, papir og katon, tømmes en gang om måneden. Tømningsdagen for den nye beholder kan findes på Kalundborg Kommunes hjemmeside fra i næste uge.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0