AnnonceLuk annonce
Video: Lærere i drabelig rally-dyst

23-10-2020

Af Jens Nielsen

Ved middagstid torsdag var fire hjemmebyggede sæbekassebiler linet op til start bag Skolen på Herredsåsen. Det var lærerne som havde bygget sæbekassebilerne i forbindelse med den nye læringsform LEAPS, der i øjeblikket er i fuld gang med at blive implementeret på Skolen På Herredsåsen.

Tre, to, en, kør. Rallykører Ole Jensen fik sendt kørerne afsted i en drabelig rallydyst i hjemmebyggede sæbekassebiler torsdag over middag.

Dysten foregik bag Skolen på Herredsåsen, hvor lærerne den sidste uge har bygget sæbekassebiler i forbindelse med undervisningsformen LEAPS, der lige så stille bliver implementeret på skolen.

Ole Jensen har været forbi med sin rallybil og lærerne har fået indsigt i hvordan en rigtig rallybil ser ud, derefter skulle de selv bygge den optimale racer, som så skulle stå sin prøve torsdag.

De fire team som deltog i rally-dysten, skulle både gennem en hastighedsprøve, hvor det nok mest var skubberen som udgjorde udfaldet på hvem der var bedst, men der var også en manøvreprøve, hvor måden bilen var bygget på, og ikke mindst styreegenskaber kom på prøve.

Skolens mange elever var mødt op for at heppe på deres lærere, så der var nærmest Le Mans stemning da dysten blev afviklet.

LEAPS-undervisningsformen er ’learning by doing’, og Skolen på Herredsåsen i Kalundborg er en af fire skoler i Danmark, som er modelskole for læringsformen.

På skolen er medarbejderne blevet uddannet i den nye undervisningsform i hold siden 2019, og fra august 2021 arbejder hele skolen fuldt ud efter LEAPS-principperne, hvor grundlaget for undervisningen er den videnskabelige arbejdsmetode med hypotese, analyse og syntese. Målet er at ruste børn og unge endnu bedre til fremtiden gennem mere praktisk orienterede læringsformer.

Og efter dysten torsdag er endnu et hold nu klar til og undervise efter LEAPS-principperne.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0