AnnonceLuk annonce
Protest: Hav-vindmøllerne skal ud hvor de hører til

17-10-2020

Af Jens Nielsen

Omkring 150 personer var lørdag formiddag mødt op i Gørlevhallen til generalforsamling i foreningen ’Beskyt Jammerland Bugt’, som kæmper for, at der ikke bliver opført 40 store havvindmøller i Jammerland Bugt, få kilometer fra land.

Fredag indsendte European Energy ansøgning om etableringstilladelse for havvindmølleparken i Jammerland Bugt, og selskabet håber, at møllerne kan begynde at producere grøn strøm i 2023, men det håb har foreningen Beskyt Jammerland Bugt på ingen måde, de mener projektet skal stoppes, og det støtter kommunalbestyrelsen i Kalundborg Kommune op om.

Fredag var bestyrelsen fra foreningen til et såkaldt dialogmøde med European Energy uden at der dog kom noget brugbart resultat ud af det.

”Der var intet nyt, vi var enige om, at vi er uenige, og vi kommer fra to forskellige indfaldsvinkler, de er udelukkende med i gamet for pengenes skyld, så det er op ad bakke for os,” sagde formand for Beskyt Jammerland Bugt, Ole Nyvold, inden lørdagens generalforsamling gik i gang.

”Der skal ikke herske nogen tvivl om, at European Energy er her for pengenes skyld, og det skal man huske hver gang de iklæder sig en grøn habit, de udstyr sig med lånte fjer i forhold til den grønne omstilling, og så hører man jo med til det gode selskab, og slipper for de kritiske spørgsmål,” indledte Ole Nyvold sin beretning til de omkring 150 der var mødt frem i Gørlevhallen, og han fortsatte.

”Vi vil også gerne den grønne omstilling, men på en lidt anden måde end European Energy gerne vil, lad os få havvindmøllerne der ud hvor de hører til.”

Beskyt Jammerland Bugt håber, at det store antal edderfugle i området kan være med til at få projektet stoppet bl.a. ved at EU opererer med at udpege fuglebeskyttelsesområder.

”Vi tror ikke på at møllerne vil kunne tages i brug i 2023, det er ikke realistisk, vi vil gøre vores til, at det ikke kommer til at ske. Vi er tålmodige, vi er vedholdende og vi vil forfølge denne her sag indtil den er endelig afsluttet. For os er der tale om et unødvendigt overgreb på naturværdierne i og omkring Jammerland Bugt, havvindmølleparker hører til langt ude på havet, og ikke i indre danske farvande” sagde Ole Nyvold.

European Energy har lagt sig fast på, at havvindmølleparken i Jammerland Bugt skal bestå af 40 vindmøller på hver 6 MV. Hver mølle har en højde på små 200 meter. Til sammenligning så er Asnæsværkets skorsten 220 meter høj.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0