AnnonceLuk annonce
Foredrag og film i en god sags tjeneste

13-10-2020

Stafet For Livet har arrangeret foredrag og film i Kino Den Blå Engel den 19. oktober.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Stafet For Livet står bag foredrag og film i Kino Den Blå Engel mandag den 19. oktober, hvor Arne Notkin, tidligere chef for DR 2, forfatter, underviser og journalist, fortæller om sit eget kræftforløb, der er en usædvanlig historie i flere henseender.

Den 19. oktober kommer journalist og forfatter Arne Notkin til Kino Den Blå Engel, hvor han fortæller om sit eget svære kræftforløb, og om hvordan han skulle tage sagen i egen hånd for at redde livet.

Hvis jeg ikke havde haft de mentale og økonomiske ressourcer, som jeg er velsignet med, så ville jeg nok ikke have overlevet,' skriver Arne Notkin i forordet til sin bog om sit kræftforløb. Han stiller ydermere bl.a. nogle vigtige spørgsmål omkring, hvor meget, man - som patient - skal insistere, researche og betale for, hvis man skal have den rigtige behandling, der kan ende med at redde ens liv. Og hvad med alle de mennesker, der ikke kan insistere, researche og betale?

”Vi har inviteret forfatter, foredragsholder og journalist Arne Notkin til at fortælle om sit kræftforløb. Arne Notkin fik stillet diagnosen aggressiv lymfekræft i oktober 2017.  I marts 2018 blev han erklæret fri for kræft. Men før Arne kom i behandling, måtte han kæmpe med systemet for at få den rigtige diagnose. Blandt andet måtte han selv betale en undersøgelse, som forhindrede, at han fik en forkert operation, der kunne have slået ham ihjel. Hvis Arne ikke havde haft ressourcer, er det ikke sikkert, at han havde overlevet kræften,” fortæller Rikke Dybkjær Meltz, der er en del af styregruppen bag Stafet For Livet Kalundborg.

Film efter foredraget

Foredraget bliver fulgt af filmen ’En Flænge i Himlen’, som handler om to unge mennesker, Gus og Hazel, som begge kæmper kampen mod kræft. Hazel og Gus er to usædvanlige teenagere, som deler en skarp humor, en foragt for det konventionelle og en kærlighed, som tager dem - og os - på en rejse. Deres forhold er ydermere mirakuløst, idet de mødtes i en støttegruppe for kræftramte.

Alle restriktioner i forhold til COVID-19 biver naturligvis overholdt.  

Billet til både foredrag og film mandag den 19. oktober kl. 19 i Kino Den Blå Engel i Kalundborg sælges via Kino Den Blå Engels billetsystem på deres hjemmeside eller i biografen. Al overskud fra aftenen går til Stafet For Livet, og dermed altså til Kræftens Bekæmpelse i sidste ende.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0