AnnonceLuk annonce
Nyt badge viser, at man skal holde afstand

12-10-2020

Den ny blå afstands-badge kan afhentes på apoteket i bl.a. Kalundborg. Foto: Jens Nielsen

kontakt@tv-kalundborg.dk

Et lille blåt badge med to personer og en afstandspil imellem vil fra mandag dukke op i det danske gadebillede. Håbet er nemlig, at det nye badge skal få folk til at holde afstand til især udsatte, sårbare eller bekymrede borgere med henblik på at undgå coronasmitte.

Da der fortsat er smittespredning i samfundet, er en af anbefalingerne, at folk skal holde afstand til hinanden. Derfor har Danske Handicaporganisationer og en lang række andre patientforeninger udviklet et nyt badge, der fortæller, at man skal holde afstand.

En del apoteker er på forhånd blevet kontaktet af interesserede, så Apotekerforeningen regner med en vis efterspørgsel. Det blå badge blev præsenteret af Helene Probst, Sundhedsstyrelsens vicedirektør, på et pressemøde i forrige uge.

”Badget er tænkt til personer i øget risiko, men det er også tænkt til pårørende til nogen, der er i øget risiko eller vil passe ekstra på. Derudover også til personer, som er lidt ekstra bekymrede og egentlig har brug for, at der bliver holdt afstand,” sagde Helene Probst til pressemødet.

Alle kan gratis hente et badge på apoteket, men det er tiltænkt folk i særlig risiko for at udvikle alvorlig sygdom som følge af coronasmitte. Anbefalingen er dog, at man venter med at besøge apoteket før op ad dagen mandag, da det ikke er sikkert, at alle apoteker endnu har modtaget en forsendelse. Man kan ydermere bestille mærket på mange patientforeningers hjemmeside, man slipper dermed for en tur på apoteket.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0