AnnonceLuk annonce
Bente forærede sin præmie til udsatte børn

09-10-2020

Bente Petersen (th) har vundet 5.000 kr. hos Meny. Pengene, der er blevet omdannet til fødselsdagskit til mindrebemidlede familier, donerer hun imidlertid til Red barnet Kalundborg. Meny Kalundborg har lagt penge oven i puljen, så der nu er 25 fødselsdagskit til Red Barnet Kalundborg. Minna Skytte fra Red Barnet Kalundborg til ventre og købmand Peter Egebæk i midten.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Red barnet og Meny Kalundborg har lavet et fint samarbejde om fødselsdagshjælp til de familier, der ikke har råd til at holde fødselsdag for deres børn. Bente Petersen vandt nemlig et gavekort til Meny på kr. 5.000,- i forbindelse med kampagnen "Støt Brysterne", og i stedet for at bruge pengene på sig selv, har hun givet sin præmie videre til børn fra mindrebemidlede familier i Kalundborg.

Bente Petersen vandt i sidste uge kr. 5.000,- i forbindelse med ”Støt Brysterne” kampagnen, og tog derefter kontakt til Minna Skytte fra Red Barnet Kalundborg for at finde ud af, hvordan man bedst muligt kan hjælpe udsatte børn for pengene, da hun med det samme besluttede, at pengene skulle gå til at udligne ulighed blandt børn i Kalundborg.

”Jeg har været 44 år i skolevæsnet i Kalundborg, og har set ulighed. Jeg ved, at Red Barnet Kalundborg gør et stort og godt stykke arbejde for børnene, og derfor kontaktede jeg Minna for at høre, om vi kunne gøre et eller andet for børnene med de penge,” fortæller Bente Petersen, og bliver suppleret af Minna Skytte: ”Vi blev meget glade, da Bente ringede, for der er børn, der ikke er en del af det sociale fællesskab netop, fordi de ikke har råd og måske heller ikke overskud til at holde en børnefødselsdag. Vi er sikre på, at det vil bringe glæde hos mange børn og deres forældre. Vi starter projektet i 4400, og så må vi se, hvor mange, der henvender sig.”

Da købmand Peter Egebæk hørte, at Bente Petersen ville donere pengene til Red Barnet Kalundborg, besluttede han sammen med hende og Minna Skytte, at man lavede fødselsdagskit, som Red Barnet Kalundborg kan forære til de familier, der har brug for det.  Meny Kalundborg dobler ydermere næsten op på gevinsten således, at man kan tilgodese 25 børn.

"Vi vil naturligvis gerne være med til at støtte sådan et godt formål, og er glade for, at kunne hjælpe lidt," siger Peter Egebæk.

Målgruppe er børn fra 0. til 3.kl. i Kalundborg, og formålet er, at styrke ligeværd mellem børn, forebygge social ensomhed/isolation, styrke den sociale trivsel i skolen og ikke mindst give alle børn mulighed for at “invitere”. Alle forældre kan sende en begrundet ansøgning til Red Barnet Kalundborg. Personer omkring barnet kan med forældretilladelse kan også ansøge gennem skole, sundhedsplejerske mv.

Der uddeles fødselsdagshjælp hen over året, og der kan søges 1 måned, før barnet fylder år. Dato for afholdelse og tildeling følges. Det tildelte kan ikke byttes eller gøres til kontanter. Hjælpen består af et “fødselsdagskit” med 20 boller, en kagemand, en pakke smør, saftevand, en pakke flag og 20 stk. frugt. Det hele kan afhentes i Meny. Undtagelsesvis kan en medarbejder i Red Barnet hjælpe med afhentning, hvis der er brug for det.

Skulle man få lyst til at donere til Red barnet Kalundborg, kan man donere fx 200 kr. til fødselsdags-doneringsbeviser, der kan købes i Meny Kalundborg eller direkte ved Red Barnet Kalundborg.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0