AnnonceLuk annonce
Billedserie: ´Ad, den er ulækker´

22-09-2020

Af Jens Nielsen

Elever fra Raklev skole var i dag på besøg hos fritidsfiskerne fra foreningen Asnæsbroen på Gisseløre i Kalundborg, for at høre om fiskeri og smage på hjemmelavede fiskefrikadeller.

Undervisningen for elever fra Raklev Skole, var tirsdag gået i fisk, eleverne besøgte nemlig foreningen Asnæsbroen på Gisseløre, hvor medlemmerne tog imod.

Det er fem år siden at Asnæsbroen begyndte på arrangementerne for skoleklasser, noget som er meget populært, og hvor eleverne lærer om fiskeri og fisk og får en naturoplevelse.

Eleverne blev delt i tre hold. Hvert hold skulle høre om fiskeredskaber, se fisk blive slagtet og fileteret, og endelig skulle eleverne samle affald på Gisseløre.

De levende fisk var helt klart et hit og meget spændende, Willy Stig Andersen fortalte om bl.a. torsken, mens den skarpe kniv arbejdede.

Eleverne havde masser af spørgsmål og kommentarer om fisk og redskaber, bl.a. ”Se den spræller” og ”Ad, den er ulækker, men jeg glæder mig til fiskefrikadellerne.”

Mens enkelte elever ikke var så vild med fiskene, så var der flere som synes det var meget spændende at holde en af de mange fisk.

Eleverne fik bl.a. kendskab til både torsk, sild, makrel, lyssej og mørksej, og de fisk som var blevet fileteret, blev til lækre hjemmelavede fiskefrikadeller, og der blev også budt på røget makrel.

De mange fisk var fanget dagen før i Øresund.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0