AnnonceLuk annonce
Indsamling til glæde for store og små

13-09-2020

Ponyen Hannibal gav mange et smil på læben i Kalundborg Havnepark, da der blev samlet ind til Scleroseforeningen. Foto.Gitte Korsgaard 

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Søndag formiddag kørte Mia Michelsen og Siri Friis rundt i hestevogn med ponyen Hannibal spændt for vognen. De kørte i den gode sags tjeneste.

Mia Michelsen og Siri Friis samlede ind til Scleroseforeningen søndag formiddag, lige som mange andre gør, men lidt specielt var, at de kørte i hestevogn alt imens, de samlede penge ind i en god sags tjeneste. Nytorv var første stop, derefter Kordilgade og Skibbrogade og en tur i Kalundborg Havnepark, hvor flere donerede til den gode sag samt fik lov til at klappe den søde pony Hannibal – dog efter at have sprittet hænder godt og grundigt af grundet coronasmitte.

De to piger og den lille pony gav mange et smil på læben, hvilket også var hensigten med den lidt anderledes måde at samle penge ind. Derudover fik de skam også penge i kassen, men på en kold og blæsende søndag var der desværre ikke så mange mennesker i byen, som hvis solen havde skinnet fra en blå himmel.

”Vi har da allerede fået samlet en del penge ind, men det er klart, at havde vi kørt en lørdag, hvor der er mange flere mennesker i gågaden og i havneparken, så havde vi kunne samle flere penge ind, men man må kun samle ind på selve indsamlingsdagen,” fortæller Mia Michelsen.

Hvert år får flere mennesker sclerose

Scleroseindsamlingen samler ind for at støtte forskningen i sclerose. Hvert år støtter Scleroseforeningen den danske scleroseforskning, ved at samle penge ind ind. Mere end 16.000 danskere lever med sygdommen, og hvert år får omkring 650 nye stillet diagnosen. Sclerose er en kronisk sygdom, og langt de fleste, der får diagnosen, er mellem 20 og 40 år. Sygdommen angriber centralnervesystemet, og for nogle er sygdommen pludselig og aggressiv, hvor den for andre udvikler sig langsomt og gradvist over mange år. Sclerose kan ikke helbredes, men forskningen gør hver dag fremskridt, og må derfor ikke gå i stå. 


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0