AnnonceLuk annonce
COVID-19: Kalundborg er igen en 0-kommune

08-09-2020

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

COVID-19: I Kalundborg har der ingen nye smittetilfælde været i de seneste 7 døgn, trods store problemer andre steder i landet. Kommunen er således igen en såkaldt 0-kommune.

Ifølge Statens Serum Institut har der, siden coronavirus gjorde sit indtog i Danmark, været 110 smittede i Kalundborg Kommune. Ifølge tallene er 12.296 borgere testet.

Borgmester i Kalundborg, Martin Damm (V), er glad for, at Kalundborg igen er en 0- kommune, men henstiller til, at alle borgere respekterer retningslinjerne, så kalundborgenserne fortsat har de muligheder, som de har i dag, da man ser skrappere restriktioner mange andre steder i landet.

”Lad os nu holde fast og ikke sætte det hele over styr. Coronasmitten spreder sig i byerne, og manglen på overholdelse af myndighedernes anbefalinger giver gode vilkår for yderligere spredning. I Kalundborg Kommune er vi nu på 0 smittede, og det skal vi gøre alt for at holde fast i. Det kræver, at vi alle respekterer og følger retningslinjerne. Uden smitte kan vi holde virksomhederne åbne, trygt sende vores børn i daginstitutioner og skoler, vores unge kan studere, vi kan besøge vores ældre og udsatte, og vi kan mødes socialt sammen med måde,” skriver Martin Damm på sin Facebookvæg.

Der ses i dag smitte i 82 ud af 98 kommuner

Der ses i dag smitte i 82 ud af 98 kommuner. Derfor har sundhedsmyndighederne besluttet, på baggrund af en ny samlet vurdering af smittesituationen, at indføre en række tiltag i hele landet, der skal forebygge en øget smittespredning.

I Københavnsområdet og Odense Kommune kan der konstateres en særlig bekymrende udvikling med en række forskellige smitteudbrud og et stigende antal smittede. Derfor indføres særlige tiltag målrettet disse kommuner. Tiltagene her vil gælde foreløbigt til 22. september 2020 for at sikre en effektiv smitteinddæmning.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0