AnnonceLuk annonce
Billedserie: 400 mand er rykket ind på Equinor raffinaderiet

04-09-2020

Af Jens Nielsen

Et stort vedligeholdelsesarbejde, et såkaldt pit-stop PS2020, på Equinor raffinaderiet i Kalundborg kræver ikke mindre end 400 mand. Det meste af raffinaderiet er lukket ned i en lille måned.

Hvert fjerde år skal trykbærende udstyr adskilles og kontrolleres, da det er et myndighedskrav. Sådan er det også på Equinor raffinaderiet i Kalundborg, hvor man lige er gået i gang med et større vedligeholdelsesarbejde, som kræver op mod 400 fremmede håndværkere, de fleste fra Danmark.

”Det meste af raffinaderiet er nu lukket ned og omkring 400 håndværkere rykker ind i denne og næste uge. Det er håndværkere fra det meste af landet og omkring 10% fra udlandet, som typisk tager sig af meget specielle opgaver,” fortæller Sanne Grønnegaard, leder for kvalitets- og risikostyring i forbindelse med nedlukningen.

I forbindelse med nedlukningen skal der også udføres 17 større modifikationsprojekter. I alt skal der udføres ca. 800 arbejdsordre og det svarer til omkring 60.000 arbejdstimer i det mekaniske vindue.

De mange håndværkere arbejder 12 timer om dagen, seks dage om ugen, mens enkelte job kræver, at der arbejdes i døgndrift for at blive færdig til tiden.

Sikkerhed

Med 400 fremmede håndværkere, masser af kraner og maskiner kan der nemt ske et uheld, hvis ikke der hele tiden er fokus på sikkerheden. Netop sikkerhed er første prioritet hos Equinor Refining Denmark A/S i Kalundborg. Alle håndværkere har været på et flere timer langt sikkerhedskursus, før de får lov at udføre arbejde på raffinaderiet og overalt mødes man af skilte, der informerer om de vigtigste sikkerhedskrav.

Corona

Ud over sikkerheden skal der i forbindelse med denne nedlukning også tages højde for coronasituationen. Derfor er der opsat et testtelt, hvor alle eksterne håndværkere testes hver 4. dag, for hele tiden at være på forkant med et eventuelt smittetilfælde.

”Vi har folk fra hele landet og enkelte fra udlandet, derfor bliver alle testet hver 4. dag. Prøverne sendes til Odense og vi har resultatet dagen efter,” fortæller Sanne Grønnegaard og fortsætter,

”Vi skulle nødig ud i en situation som på slagteriet i Ringsted, derfor tager vi coronasituationen meget seriøst.”


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0