AnnonceLuk annonce
Alt meldes klar til OL-revanche

21-08-2020

Af Jens Nielsen

Reersø Bådeklub er vært for DM i den olympiske bådtype Finnjolle hele denne weekend, og selv om fredagen er startet lidt vådt, så er sejlerne klar.

Fredag formiddag var der stor aktivitet på havnen på Reersø, hvor 50 Finnjolle sejlere klargjorde deres joller forud for weekendens sejladser ud for Reersø Havn, hvor danmarksmesteren i Finnjolle skal findes.

Der skal sejles mindst 12 sejladser hen over weekenden, de første fredag eftermiddag, og søndag, når sidste sejlads er sejlet, vil borgmester Martin Damm overrække pokalen til den nye mester.

Det er Reersø Bådeklub der står som arrangør af det store arrangement, som involverer rigtigt mange frivillige fra den arrangerende klub.

De mange Finnjolle sejlere holder til på arealet lige efter grillen på havnen på Reersø, og her er der bl.a. bygget en helt ny bro ud i vandet, der er sat telte op til bespisning.

De fleste af de mange Finnjolle sejlere er i alderen 50 plus og har været med i mange år, derfor har Reersø Bådeklub da også sørget godt for deltagerne, hvor der bl.a. serveres grillpølser og en ’molebajer’ når deltagerne kommer retur fra dagens sejladser. Fredag og lørdag aften er der fællesspisning i det opsatte telt.

Selv om vejret måske ikke var det bedste fredag formiddag, generer det ikke sejlerne.

”Der er så mange andre ting at se til, så vi lægger ikke mærke til det, vi bliver våde alligevel,” siger et par af deltagerne, som kommer fra Middelfart, mens de er ved at rigge deres joller til.

Finnjollen er på det olympiske program, og efter som OL er aflyst i år, bliver weekendens DM en slags OL-revanche, da arrangementet er et åbent DM med deltagere fra Danmark, Tyskland, Holland, Norge og Sverige.

Reersø Bådeklub håber at mange vil lægge vejejn forbi Reersø Havn i løbet af weekenden, for at følge med i sejladserne og livet på havnen.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0