AnnonceLuk annonce
Kæmper for biografen

07-08-2020

Annette Sønder Nielsen og Brian Sønder Andersen kæmper hver dag for at holde næsen oven vande for Kino Den Blå Engel, der økonomisk lider grundet COVID-19. Arkivfoto: Jens Nielsen.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Biografejer Annette Sønder Nielsen fortæller, at de kæmper til det sidste for, at Kino Den Blå Engel skal overleve efter COVID-19, men det ser sort ud lige nu. Mange danske biografer kæmper for at overleve, da de er hårdt ramt økonomisk.

Med både mangel på de store amerikanske film, der ikke kommer som planlagt fra USA grundet COVID-19 og forsamlingsforbuddet, der gør det umuligt at tjene penge på koncerterne, ser det sort ud for Kino Den Blå Engel i Kalundborg. 

Danske biografer står mellem to stole så at sige, og er ydermere lige blevet smidt ud af kulturgruppen af kulturminister og kirkeminister Joy Mogensen. Her troede de da ellers, at de hørte til, men det mener ministeren ikke, og således er der ingen hjælp at hente her, men problemet er, at de ikke ved, hvor de hører til, når man snakker hjælpepakker.

”Vi kæmper for at blive, og vi vil gøre alt. Men oddsene er ikke gode lige nu. Kulturministeren har smidt De Danske Biografer ud af kulturgruppen, og det ser ikke ud til, at der er hjælp at hente for os nogle steder. Vi står mellem to stole, og bliver mere og mere frustrerede over situationen,” fortæller Annette Sønder Nielsen, der ejer Kino Den Blå Engel i Kalundborg, og fortsætter: ”At bede om hjælp er absolut sidste udvej, da jeg virkelig ikke bryder mig om det, men jeg bliver mere og mere frustreret over situationen.

Annette Sønder Nielsen er ked af, at kulturministeren ikke kan se, hvor stor en kulturinstitution biografen er. Det er alle aldersgrupper, der her bliver ramt. En mindre by som Kalundborg vil lide et stort tab ved ikke at have en biograf, hvis du spørger mig. At have biografen er ikke en guldgrube, det ved vi. Vi gør det her, fordi vi elsker det, men vi kan ikke fortsætte med at have penge med på arbejde meget længere.”Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0