AnnonceLuk annonce
Nyt spil giver elever viden om erhvervsuddannelser

05-08-2020

Et helt nyt digitalt spil giver elever i 7. og 8. klasse viden om erhvervsuddannelser.

Af Gitte Korsgaard gitte@tv-kalundborg.dk

Et nyt digitalt spil giver elever i 7. og 8. klasse viden om erhvervsuddannelser blandt andet i Kalundborg Kommune.

Elever der lige er begyndt i 7. og 8. klasse i Holbæk, Odsherred og Kalundborg Kommune kan se frem til en dag, hvor de igennem et helt nyt digitalt spil, får viden om de forskellige erhvervsuddannelser. EUC Nordvestsjælland gentager nemlig successen fra sidste skoleår, hvor uddannelsesambassadør Zeynab Hassoon tournerer rundt på skolerne, med 50 iPads i tasken, for at facilitere en hel ’game-day’ for eleverne.

Spillet tager eleverne på en rejse til byen City of Educatia, hvor de kan besøge de forskellige områder i byen og herigennem blive introduceret til forskellige erhvervsuddannelser. Det kan fx være de tager ned i gågaden, hvor der både er en bager og en salgsassistent, eller de tager ud i industriområdet, hvor de fx møder en smed. I mødet med de forskellige uddannelser, skal eleverne løse en række opgaver, som relaterer sig til uddannelsen. Det foregår på tid og eleverne konkurrerer mod hinanden i hold.

”Det er virkelig sjovt, at se hvordan eleverne tager udfordringen op. Der er altid en god energi i rummet. Spillet giver eleverne mulighed for både at lære noget nyt samtidig med, at de har det sjovt,” siger uddannelsesambassadør Zeynab Hassoon, der er ansvarlig for afvikling af dagen.

Den nye digitale spilleplatform, har elementer fra augmented reality, og er på den måde noget der taler til den yngre målgruppe. 

”Vi har fået rigtig god feedback både fra elever, lærer og UU-vejledere, og vi regner med, at vi i år kommer rundt på endnu flere skoler. Efterspørgslen er i hvert fald meget høj,” fortsætter Zeynab Hassoon.

Tilbuddet, der udbydes af EUC Nordvestsjælland, er gratis, og afholdes på den pågældende skole. En gameday kan bookes direkte hos Zeynab Hassoon på zkh@eucnvs.dk.Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0