AnnonceLuk annonce
Ja til ’Få det fikset’ projekter til 1.800.000 kr

04-08-2020

Af Jens Nielsen

Fuldt hus mandag aften i Kalundborghallen til godkendelse af fire projekter i Få det fikset puljen, til en samlet pris på godt kr. 1.800.000, -

Kommunalbestyrelsen har afsat 14 mio. kr. i en ’Få det fikset-pulje’, som skal anvendes til, at borgerne i kommunens lokalområder og landdistrikter kan give deres nærområde et løft. 

I Kalundborg by er der afsat 2 mio. kr., og her har en aktionsgruppe arbejdet med at udvikle området, og der er blevet enighed om fire spændende projekter.

Mandag aften var der så indkaldt til borgermøde hvor der skulle stemmes om de fire projekter, hvert projekt skulle have mindst 80% ja stemmer af de stemmeberettigede fremmødte borgere, for at blive godkendt.

De fire projekter der skulle stemmes om var, julebelysning i Kordilgade, Vænget og Skibbrogade, lys på stadion i Munkesøen, en ny legeplads i området bag skaterbanen i Munkesøen og endelig opsætning af op mod 40 bænke i Kalundborg midtby samt Raklev. Fire projekter som gør Kalundborg by til et mere attraktivt sted at bo og leve.

125 borgere var mødt op for at høre mere om de fire projekter, og ikke mindst afgive sin stemme, hvor hvert enkelt forslag skulle have opbakning fra mindst 80 procent af de fremmødte, for at kunne blive godkendt.

Da der kun må være højst 100 personer forsamlet grundet coronapandemien, blev de mange borgere delt op i to haller i Kalundborghallen.

Alle fire forslag opnåede mere end 100 stemmer, det betyder at aktionsgruppen nu kan arbejde videre med de fire forslag, som så efterfølgende skal godkendes af først Økonomiudvalget og derefter af Kommunalbestyrelsen.

Julebelysning i Kordilgade, Vænget og Skibbrogade, et projekt til samlet kr. 787.000, - fik 120 ja stemmer, Lys på Munkesø Stadion, til kr. 260.000, - fik 104 ja-stemmer. 115 stemte ja for en ny legeplads bag skaterbanen i Munkesøen, et projekt til kr. 360.000, - og endelig var der 117 som stemte ja til opsætning af bænke i Kalundborg og Raklev til en samlet pris af kr. 425.000, -

I alt løber de fire projekter op i tilsammen kr. 1.832.000, -


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0