AnnonceLuk annonce
H.K.H. Kronprinsen besøger igen Kalundborg

02-08-2020

H.K.H. Kronprinsen da han i maj måned besøgte RE Energy i Kalundborg. Arkivforto: Keld Navntoft

Af Jens Nielsen

H.K.H. Kronprinsen forestår indvielse af Asnæsværket nye Blok 6 den 21. august.

Midt i maj måned var H.K.H. Kronprinsen på virksomhedsbesøg i Kalundborg, hvor han besøgte Re Energy A(/S i Kalundborg, for at se på produktion af håndsprit.

Fredag d. 21. august er H.K.H. Kronprinsen så atter tilbage i Kalundborg, denne gang for at forestå indvielsen af Asnæsværkets nye flis fyrede kraftværksblok, Asnæs 6, skriver Kongehuset på deres hjemmeside.

Der blev taget første spadestik til den nye flis fyrede Blok 6 tilbage i efteråret 2017, og i efteråret 2019 blev anlæggets generator koblet på det sjællandske elnet og producerede strøm for første gang.

Nu er det så tid til en officiel indvielse af den omkring 1,2 mia. kr. dyre udvidelse, hvor altså H.K.H. Kronprinsen deltager.

Ørsted igangsatte ombygningen af Asnæsværket i oktober 2017, så værket i fremtiden kan erstatte kul med bæredygtig træflis.

Den nye flis fyrede blok 6 på Asnæsværket skal fungere i samspil med Asnæsværkets elkedel og Kalundborg Forsynings store varmepumpe. Dermed udnyttes den grønne strøm, når den er tilgængelig til konkurrencedygtige priser, mens træflis fra bæredygtigt drevne skove sikrer, at Kalundborgs behov for procesdamp til industrien, fjernvarme til boliger og strøm til Danmark bliver dækket helt uden brug af kul og med høj forsyningssikkerhed og fleksibilitet.

Med Asnæs 6 bliver der taget endnu et vigtigt skridt på vejen mod en komplet udfasning af kul på Ørsteds kraftværker.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0