AnnonceLuk annonce
Flere røgforgiftet i voldsom brand

18-07-2020

Branden fredag aften udviklede sig eksplosionsagtigt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Flere personer blev røgforgiftet i den voldsomme brand fredag aften i Kirke Helsinge, hvor en stor lejlighed stod i flammer.

Fredag aften lige omkring kl. 18 blev politi, ambulancer og brandvæsen kaldt til Helsingevej i Kirke Helsinge, hvor det brændte voldsomt i en stor lejlighed på første sal.

En kvinde var fanget på hendes overdækkede altan på 1. sal, men en mand fra lokalområdet satte en stige op og prøvede at redde kvinden ned, dog uden held, en genbo kom til med en frontlæsser med en mandskabskurv, og de fik reddet kvinden i sikkerhed.

Kvinden og manden som prøvede at redde hende blev efterfølgende kørt til sygehuset med udrykning til behandling for røgforgiftning.

”To personer er er kørt med ambulance kørsel 1 (med udrykning) til sygehuset, og derudover er der et antal personer, tre eller fire, som er blevet behandlet på stedet,” fortæller Jesper Christensen, indsatsleder ved Vestsjællands Brandvæsen.

”Der er flere personer som opdager at det brænder, og de forsøger at få kvinden ud via trappen, men kvinden løber ind i lejligheden igen for at forsøge at slukke branden selv da den rigtigt tænder og hun må flygte ud på altanen, og her bliver der så sat en stige op for at redde kvinden ned, men da hun er dårligt gående og påvirket af røgen kan det ikke lade sig gøre, og heldigvis kom genboen med en frontlæsser med mandsskabskurv så kvinden og manden som ville redde hende, kunne komme ned,” fortæller Jesper Christensen.

Branden udviklede sig eksplosionsagtigt og hele den store lejlighed er udbrændt, mens de tre øvrige lejemål i stueetagen er vandskadet, og derfor er beboerne blevet genhuset.

Hvordan branden er opstået, er der ikke noget bud på endnu, lejligheden er blevet spærret af og politiets teknikere skal nu undersøge brandtomten.

Det blev en lang og varm dag for de mange brandfolk, først kl. 01 kunne de vende tilbage til stationerne.

Udover brandfolk fra stationen i Gørlev blev der sendt et helt slukningstog fra stationen i Kalundborg.

Video: Kvinde reddet ud af brændende ejendom


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0