AnnonceLuk annonce
Varme og varmt vand på vej

16-07-2020

Et stykke af de store fjernvarmerør er blevet udskiftet i forbindelse med nedlukningen. Kl. 5 torsdag morgen blev de sidste svejsninger godkendt. Foto: Jens Nielsen

Af Jens Nielsen

Arbejdet på den store fjernvarmeledning i Kalundborg er gået efter planen, og Kalundborg Forsyning er begyndt at fylde vand på rørene igen. Til aften har de sidste forbrugere både varme og varmt vand igen.

Siden tirsdag aften har der været lukket for varme og varmt vand til omkring 10.000 forbrugere i Kalundborg på grund af et planlagt renoveringsarbejde på den store forsyningsledning til fjernvarmen, som går fra Asnæsværket og frem til en boosterstation på Slagelsevej.

Det planlagte arbejde er gået helt efter planen og Kalundborg Forsyning er begyndt at sætte vand på rørene igen torsdag morgen.

”Jeg blev ringet op kl. 5 i morges, hvor de sidste svejsninger var blevet godkendt, nu er vi begyndt at sætte vand på systemet igen, men det tager noget tid, i alt skal der fyldes godt 800.000 liter vand på,” fortæller Kenneth Aagaard, projektleder ved Kalundborg Forsyning, torsdag morgen.

Projektlederen fortæller, at alt er gået efter tidsplanen, og at alle har gjort et godt stykke arbejde.

”Der vil altid være udfordringer ved sådan et projekt, men vi holder tidsplanen, forbrugerne i midtbyen vil opleve at der er varme i rørene i løbet af eftermiddagen, mens dem yderst på ledningen først har varme omkring kl. 20, som vi har lovet, så alt i alt er det gået fint,” fortæller Kenneth Aagaard.

Kalundborg Forsyningen havde samlet en række opgaver sammen, så det hele kunne laves i en omgang, det største projekt på Asnæsvej ved virksomheden Unibio, hvor rørene som går under en indkørsel, er blevet udskiftet.


Facebook Twitter Instagram
 
 
Kalender

 

0